Babos csupán két játékot nyert, Keys simán ment tovább a US Open első fordulójából

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2020.09.01. 23:03
null
Babos Tímea a februári, szentpétervári tornán (Fotó: AFP, archív)
Babos Tímea 56 perc alatt 6:1, 6:1-es vereséget szenvedett a világranglista 14. helyén álló Madison Keystől a 140. US Open női egyes tornájának első fordulójában.


US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)

NŐI EGYES, 1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Madison Keys (amerikai)–Babos Tímea 6:1, 6:1

Babos Tímea a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, tudja, hogy nem kedvezett számára a sorsolás, mégis izgalmas kihívásnak, jó erőfelmérőnek tartja a Madison Keys elleni összecsapást – s öröm az ürömben, hogy ezúttal az amerikai lányt támogató drukkerek hadával (és ellenszurkolásával) sem kell megküzdenie legalább.

Nos, a torna hetedik helyén kiemelt Keys hamar jelezte, ki az úrnő a háznál. Esélyeshez méltó játékkal már az első adandó alkalommal elvette Babos adogatását. A magyar versenyző 3:1-nél jó szervajátékkal még szépített, de így sem volt esélye arra, hogy visszajöjjön a szettbe (6:1).

Babos adogatóként behúzta a második játszma első gémjét, ám Keys ezt követően sem engedett ki, sőt. Zsinórban hat megnyert gémmel 55 perc és 6 másodpercnyi játékot követően 6:1, 6:1-gyel búcsúztatta Babos Tímeát az egyéni küzdelmektől.

Keys a játék szinte minden elemében a világranglista 101. helyén álló riválisa fölé nőtt, 70 százalékkal ütötte be az első szerváit, ezekből pedig 92 százalékos hatékonysággal csinált pontot. A hálónál négyből négy rövidítést oldott meg pontosan, ütött négy ászt, így pedig a három kettős hiba is bőven belefért számára.

A magyar teniszezőnő a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán párosban bizonyíthat még – az előző idényben a negyeddöntő jelentette a végállomást, most a koronavírus miatt kissé foghíjas mezőnyben próbálhatják meg kiköszörülni ezt a csorbát.

A modul betöltése néhány másodpercet igénybe vehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik