US Open: a Wimbledonban berobbant Cori Gauff lesz Babos ellenfele

Vágólapra másolva!
2019.08.28. 01:46
null
Következik, Babos Tímea (Fotó: AFP)
Címkék
A US Open első fordulójában a tornán szabad kártyával induló, az idei wimbledoni teniszbajnokságon a 4. fordulóig jutó 15 éves amerikai Cori Gauff játszmahátrányból fordítva győzött a 18 éves orosz Anasztaszija Potapova ellen, és bejutott a második fordulóba, ahol Babos Tímea lesz az ellenfele, aki a spanyol Carla Suárez Navarro ellen jutott tovább, miután a 28. kiemelt sérülése miatt feladta a 6:2-re elvesztett első játszma után a mérkőzést.

A tinik csatáján némi meglepetésre Potapova nyerte meg az első játszmát, 6:3-ra diadalmaskodott a Louis Armstrong stadion közönsége előtt, amely másra számított. Például valami olyasmire, amit a második szettben látott, amikor Gauff 33 perc alatt 6:2-re nyerte a játszmát.

A hangulat a harmadik játszmában igazán tetőfokára hágott, amikor Gauff már 4:1-re is vezetett: miután Potapova rögtön brékelte a hazai közönség által támogatott amerikait, ő zsinórban négy játékot is nyert. Az oroszt ekkor ápolni kellett – simának tűnt hát a vége.

Nem lett az, Potapova ugyanis visszajött a meccsbe, és egyenlített, de ennél többre már nem futotta erejéből, s 5:4 után Gauff első bréklabdáját kihasználva 6:4-re hozta a harmadik játszmát, s került be a következő fordulóba.

Ez azt jelenti, hogy legközelebb Babos Tímea ellen lép pályára, s noha még nem tudni a mérkőzés pontos időpontját, valószínűleg csütörtökön este rendezik.

US OPEN, NEW YORK (57 238 700 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

Gauff (amerikai)–Potapova (orosz) 3:6, 6:2, 6:4

KORÁBBAN
Babos Tímea–Carla Suárez Navarro (spanyol, 28.) 6:2 – a második játszma előtt Suárez Navarro sérülés miatt feladta

A többi kedd esti mérkőzésről ide kattintva olvashatnak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik