US Open: a folyamatos eső miatt elhalasztották a Nadal-Djokovics döntőt

Vágólapra másolva!
2010.09.13. 00:32
null
...azért a víz az úr... (Fotó: Reuters)
A folyamatos esőzés miatt hétfő estére tolták át a tenisz US Open szervezői a Rafael Nadal–Novak Djokovics férfi egyes döntőt.

Az új időpont szeptember 13., helyi idő szerint délután 4 óra, amely közép-európai idő szerint 22 órát jelent. Szintén elhalasztották a női páros döntőjét, amelyben a Huber, Petrova duó 6:2, 4:6, 5:4-re vezetett King és Svedova ellen és az eső eleredtekor a meccsért szervált volna.

Nadal és Djokovics mérkőzését helyi idő szerint délután fél ötre írták ki, de fél háromkor elkezdett esni az eső, és folyamatosan esett negyed hétig, amikor a szervezők – indoklásuk szerint, hogy „sportszerűek legyenek a játékosokkal és ne okozzanak további kényelmetlenséget a szurkolóknak" – úgy döntöttek, hogy egy nappal elhalasztják a finálékat.

Ez zsinórban a harmadik eset, hogy a US Openen hétfőre kell halasztani döntőt. A jelek alapján bejött a Roger Federer elleni elődöntője után hullafáradt Djokovics kívánsága: a szerb klasszist ugyanis megkérdezték, jól jönne-e neki az eső.

„Fogalmam nincs, hogy kell esőt idézni, de egy nap pluszpihenő nagyon jót tenne" – válaszolt Djokovics.

Először történt meg a US Open történetében (legalábbis mióta egy helyszínen rendezik a férfi és női viadalt), hogy három egymást követő évben elmossa a férfi döntőt az eső.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik