US Open: a címvédő Murray simán kikapott Wawrinkától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.05. 22:55
null
Andy Murray úgy kapott ki Stanislas Wawrinkától, hogy bréklabdája sem volt a meccsen (Fotó: Action Images)
Az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a címvédő Andy Murray simán, három szettben kikapott Stanislas Wawrinkától, így búcsúzott a további küzdelmektől. A kilencedik helyen kiemelt svájci pályafutása során először játszhat Grand Slam-tornán elődöntőt, ellenfele pedig a világelső Novak Djokovics lesz, aki Mihail Juzsnij ellen először veszített szettet a tornán.

 

Az igazán megdöbbentő az, hogy Murraynek egyetlen bréklabdája sem volt a meccsen, míg Wawrinkának 11 is, amelyeket 36 százalékos hatékonysággal használt ki (négyszer brékelte a címvédőt), így valójában kétség sem férhetett a győztes kilétéhez.

Az első játszmában a svájci 5:4-es vezetéséig mindkét játékos hozta a saját adogatójátékát, majd a kilencedik kiemelt egy maratoni gém végén, a hatodik szettlabdáját kihasználva elvette a brit adogatását (6:4).

A második szettben 3:2-nél tört meg a címvédő, aki ekkor semmire bukta el a szerváját, ami után esélye sem volt visszajönni, miután az egész játszma során összesen öt pontot nyert fogadóként (játékonként átlagosan egyet), így Wawrinka behúzta a második szettet is (6:3).

A harmadik játszmában Murray először 1:1-nél, majd 2:4-nél veszítette el az adógatójátékát, amely után Wawrinka semmi 30-ról felállva kiszerválta a meccset (6:2), és élete során először jutott Grand Slam-torna elődöntőjébe (eddig háromszor volt negyeddöntős, egyszer-egyszer az Australian Openen, a Roland Garroson és a US Openen).

Djokovics visszafogott öröme
Djokovics visszafogott öröme

A britet pályafutása során hatodszor legyőző Wawrinka a legjobb négy között a világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik, aki négy szettben legyőzte az orosz Mihail Juzsnijt.

Érdekesség, hogy Djokovics szettvesztésével a férfiak mezőnyében már nincs hibátlan teniszező. A nők között a világelső amerikai Serena Williams és az olasz Flavia Pennetta sem bukott még játszmát.

„Mihail ellen sosincs könnyű meccs, főleg nem egy Grand Slam negyeddöntőjében, és végig féltem tőle, hogy képes lesz visszajönni. Miután elveszítettem a harmadik játszmát, átgondoltam a helyzetet, és nagyon koncentráltam minden egyes pontra, így újra azt kezdtem játszani, amit az első két szettben” – mondta Djokovics.

„Fontos volt, hogy a negyedik szettben gyorsan jött a brék. Megcsináltam, és ezután igazi megkönnyebbülést éreztem a pályán, jöttek az ütések és jól játszottam” – tette hozzá a szerb világelső, aki sorozatban 14. alkalommal jutott be egy Grand Slam-torna elődöntőjébe.

US OPEN, NEW YORK (34 300 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Juzsnij (orosz, 21.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:0
Wawrinka (svájci, 9.)–Murray (brit, 3.) 6:4, 6:3, 6:2
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Djokovics (szerb, 1.)–Wawrinka (svájci, 9.)
Gasquet (francia, 8.)–Nadal (spanyol, 2.)

FÉRFI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Leander Paes, Radek Stepánek (indiai, cseh, 4.)–Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 1.) 3:6, 6:3, 6:4
Alexander Peya, Bruno Soares (osztrák, brazil, 2.)–Ivan Dodig, Marcelo Melo (horvát, brazil, 10.) 7:5, 6:4

NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Serena Williams, Venus Williams (amerikai)–Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 1.) 6:3, 6:1
ELŐDÖNTŐ
Ashleigh Barty, Casey Dellacqua (ausztrál, 8.)–Sania Mirza, Cseng Csie (indiai, kínai, 10.) 6:2, 6:2
Serena Williams, Venus Williams (amerikai)–Andrea Hlavácková, Lucie Hrádecka (cseh, 5.) később

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik