Tsonga nyerte meg a francia döntőt Dohában

Vágólapra másolva!
2012.01.07. 18:40
null
Tsonga diadalával ért véget a dohai torna (Fotó: Action Images)
Címkék
A Dohában megrendezett férfi tenisztorna fináléjában a francia Jo-Wilfried Tsonga két szettben legyőzte honfitársát, Gaël Monfilst.

 

A két fiatal francia mindössze negyedik alkalommal mérte össze tudását egymással (kettejük mérlegében az első két felvonást megnyerő Tsonga állt jobban).

Mindkét teniszező kisebb meglepetésre jutott el a döntőig, Monfils a spanyol Rafael Nadalt verte meg két szettben az elődöntőben, míg Tsonga útjából a svájci Roger Federer állt el – hátsérülése miatt.

A mérkőzés elején mindjárt kisebb szünetre volt szükség, a magas páratartalom/köd miatt csúszóssá, így balesetveszélyessé vált a pálya.

A folytatás után a felek 5:5-ig fej fej mellett haladtak, utána azonban Tsonga előbb hozta adogatását, majd elvette Monfilsét, így behúzva a játszmát (7:5).

Sőt a második szett elején Tsonga ismét brékelt, és bár Monfils villámgyorsan egyenlített, 3:2-nél Tsonga újabb sikeres fogadójátékkal rukkolt ki, majd saját szervájának megnyerése után Monfilsnak már a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia (5:2).

Ezt sikerrel tette a világranglista 16. helyezettje (5:3), de tíz pozícióval magasabban jegyzett honfitársa szervájánál hiába mutatott 15–30-at az eredményjelző, Tsonga a következő két játékot megnyerve mérkőzéslabdához jutott, amelyet a sikertelen első szerva ellenére kihasznált (6:3).

Tsonga ezzel a sikerrel karrierje nyolcadik tornagyőzelmét aratta, ezt megelőzően legutóbb tavaly októberben Bécsben diadalmaskodott (Juan Martín del Potro ellen – szetthátrányból fordítva).

ATP 250-ES TORNA, QATAR EXXONMOBIL OPEN, DOHA
(1 024 000 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Tsonga (francia, 3.)–Monfils (francia, 4.) 7:5, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik