Tsonga egy lépéssel közelebb került Londonhoz

Vágólapra másolva!
2011.10.30. 23:05
null
Tsonga először örülhetett Del Potro legyőzésének (Fotó: Action Images)
Címkék
Jo-Wilfried Tsonga szetthátrányból fordítva legyőzte Juan Martín del Potrót a bécsi férfi tenisztorna döntőjében, így egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy részt vehessen az év végi Mesterek Kupáján Londonban. A szentpétervári versenyt Marin Cilic nyerte meg, miután a fináléban megverte Janko Tipszarevicset.

 

Tsonga az eddigi három meccsét elveszítette Del Potro ellen, ezúttal pedig az első játszma elbukása után a másodikban brékhátrányba került. Négy játékot nyert meg azonban ezután, egyenlített, majd a döntő játszmában is ő volt a jobb, így megszerezte pályafutása hetedik ATP-torna-győzelmét (a másodikat idén).

Ezzel biztossá vált, hogy Mardy Fisht megelőzve a hetedik helyre ugrik a férfiteniszezők 2011-es pontversenyében. Az év végi, londoni Mesterek Kupáján az első nyolc helyezett vehet részt.

Del Potro döntőbeli mérlege 9–4-re romlott mostani vereségével, az argentin pedig tovább várhat első, fedett pályás tornagyőzelmére. Ő egyébként a 11. helyre jön fel a pontversenyben, és csekély esélye még neki is van a londoni szereplésre.

Ez volt idén a 12. olyan ATP-döntő, amelyet a verseny első és második kiemeltje vív, de csak ötödször diadalmaskodott az első kiemelt.

Cilic a szentpétervári trófeával
Cilic a szentpétervári trófeával

Marin Cilic már a negyedik fináléját vívta a 2011-es esztendőben, de most nyert először. A szentpétervári torna záró mérkőzésén az a Janko Tipszarevics volt az ellenefele, aki a múlt heti moszkvai versenyen nem talált legyőzőre. A horvát karrierje hatodik ATP-trófeáját szerezte meg.

ATP 250-ES TORNA, BANK AUSTRIA TENNIS TROPHY, BÉCS
(575 250 euró, fedett kemény pálya)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Tsonga (francia, 1.)–Del Potro (argentin, 2.) 6:7, 6:3, 6:4
ATP 250-ES TORNA, ST. PETERSBURG OPEN, SZENTPÉTERVÁR
(663 750 dollár, fedett kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Cilic (horvát, 4.)–Tipszarevics (szerb, 2.) 6:3, 3:6, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik