Tornát nyertek: Nadal időben ébredt, Sarapova hengerelt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.28. 18:18
null
A stuttgarti győztes és az ő jutalma (Fotók: Reuters)
A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal két játszmában, 92 perc alatt nyert honfitársa, Nicolás Almagro ellen a barcelonai ATP-torna fináléjában. Az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapova nyerte meg a stuttgarti WTA-tornát, miután a döntőben két szettben diadalmaskodott a másodikként rangsorolt kínai Li Na ellen. Magyar siker is született vasárnap: Babos Tímea a luxemburgi Mandy Minella oldalán megnyerte a marokkói Marrákesben zajló salakpályás női tenisztorna páros versenyét.

 

A barcelonai salakon különösen otthonosan mozog Nadal
A barcelonai salakon különösen otthonosan mozog Nadal

BARCELONA

Érdekesen kezdődött a találkozó, hiszen Almagro brékkel nyitott, majd nullra hozta a saját szervajátékát, aztán ismét elvette Nadal adogatását. Almagro erőteljes, alapvonalra meghelyezett ütéseivel nem tudott mit kezdeni Nadal. Sokan talán már a második szettre koncentráltak volna Nadal helyében, ő azonban fejben és testben összekapta magát. Kellően rákoncentrált a mérkőzésre, és elővette a rá jellemző, elveszett labdát nem ismerő stílusát, amely ezúttal is nyerőnek bizonyult.

Zsinórban megnyert négy gémmel máris előnyhöz jutott. Almagróban volt még annyi, hogy hozza a saját adogatását, amellyel egyenlített, Nadal azonban 5:4 után közel került a játszmaelőnyhöz, amelyet a harmadik brékkel be is húzott. A második szettben már csak egy játékost láthattunk a pályán, és az Nadal volt. Az első gémből rögtön előnyhöz jutott, amit Almagro még kiegyenlített, de utána már lényegében semmilyen ellenállást nem tudott tanúsítani, így nem az volt a kérdés, hogy ki nyeri a döntőt, és a tornát, hanem az, hogy mikor és mennyire.

Nadal pályafutása 54. ATP-tornagyőzelmét aratta, a negyediket az idén, míg az Almagro elleni mérlegét 10­–0-ra alakította, a nyert gémekre lebontva ez 24:2-t jelent…

A hosszú sérülés után visszatérő Nadal idén a hatodik tornáján vett részt, mindannyiszor bejutott a döntőbe. Sao Paulóban, Acapulcóban és Indian Wellsben nyerni is tudott – kétszer salakon, egyszer kemény borításon –, legutóbb azonban a szerb Novak Djokovics Monte Carlóban a döntőben legyőzte őt kedvenc borításán.

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA (1 708 875 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Nadal (spanyol, 2.)–Almagro (spanyol, 4.) 6:4, 6:3

STUTTGART

Li Na a vártnál kisebb ellenállást tanúsított, az első szettben négy, a másodikban három gémet tudott elcsípni. Sarapova pályafutása 29. WTA-sikerét aratta, Indian Wells után a másodikat idén. A két kiválóság külön csatájában Sarapova immár 9–5-re vezet, és visszavágott Li Nának az Australian Open elődöntőjében elszenvedett kínos (6:2, 6:2) vereségért.

WTA-PREMIERTORNA, STUTTGART (795 707 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Sarapova (orosz, 1.)–Li (kínai, 2.) 6:4, 6:3

BUKAREST

A cseh Lukás Rosol nyerte meg a bukaresti ATP-tornát, miután a döntőben két játszmában bizonyult jobbnak a spanyol Guillermo García-Lópeznél. A 27 éves, a világranglistán a torna előtt még a 48. helyen álló Rosol pályafutása során egyesben először játszhatott ATP-torna döntőjében, és rögtön győzni tudott.

ATP 250-ES TORNA, BUKAREST (410 200 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Rosol (cseh)–García-López (spanyol) 6:3, 6:2

MARRÁKES

Párosban Babos Tímea Mandy Minellával az oldalán 54 perc alatt nyert a marrákesi fináléban. Egyesben a hatodik helyen kiemelt olasz Francesca Schiavone remek kezdés után nem sok esélyt adott döntőbeli ellenfelének, a spanyol Lourdes Dominguez Linónak. A 32 esztendős olasz kiválóság pályafutása hatodik WTA-tornagyőzelmét aratta egyesben, az elsőt idén.

Bővebben itt olvashat Babos Tímea sikeréről!

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, MARRÁKES (235 000 dollár, salak)
PÁROS, DÖNTŐ

Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 3.)–Petra Martic, Kristina Mladenovic (horvát, francia, 4.) 6:3, 6:1

EGYES, DÖNTŐ
Schiavone (olasz, 6.)–Dominguez Lino (spanyol) 6:1, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik