Tenisz: új csúcs, 29 másodperc (!) alatt hozta a szerváját – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.13. 17:33
null
Medvegyev (szemben) kimerítette a villámgyors szervajáték fogalmát (Fotó: AFP)
Rekordot döntött a stuttgarti füves pályás tenisztorna szerdai játéknapján az orosz Danyiil Medvegyev, aki az utolsó adogatójátékát négy ászt ütve, 29 másodperc(!) alatt nyerte meg a francia Lucas Pouille ellen. Apró szépséghibája ennek a bravúrnak, hogy a világranglista 13. helyezettje a következő gémben elveszítette a mérkőzést…

A 23 éves orosz teniszező a stuttgarti viadal második fordulójában 6:4, 6:7, 1:5-nél a meccsben maradásért szervált, amikor fél percen belül négy ászt ütött Pouille-nak, s ezzel megnyerte a második játékát a döntő szettben – igaz, a francia a háló másik oldalán nem is nagyon erőltette meg magát, érezhetően a saját adogatására koncentrált már, amíg fel s alá sétálgatott az alapvonal mögött.

Pouille a következő gémben ki is szerválta a meccset, így a 2 óra 1 perces csatából ő jutott tovább a negyeddöntőbe, amelyben a német Jan-Lennard Struff-fal játszik.

Az eddigi leggyorsabb adogatójáték csúcsát Nick Kyrgios tartotta, aki Cincinnatiben tavaly 37 másodperc alatt hozta az egyik szervagémjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik