Tenisz: Ferrer tíz év után ismét legyőzte Nadalt salakon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 15:14
null
Nem szokványos kép: Nadal (balra) gratulál Ferrernek (Fotó: Reuters)
David Ferrer két játszmában legyőzte Rafael Nadalt a monte-carlói tenisztorna negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé, ahol Stanislas Wawrinka vár rá. Ferrer legutóbb 2004 júliusában, a stuttgarti negyeddöntőben győzte le a jelenlegi világelsőt salakon. Az alsó ágon Roger Federer és Novak Djokovics is szetthátrányból fordított.


Nadal 44 ki nem kényszerített hibát követett el a mérkőzésen, így 2004 óta először nem jutott döntőbe Monte-Carlóban. A mallorcai klasszis 2003-ban – amikor először indult a hercegségbeli versenyen – a 3. fordulóban kikapott az argentin Guillermo Coriától, 2005 és 2012 között viszont sorozatban nyolcszor hódította el a trófeát, mígnem tavaly kikapott a fináléban Novak Djokovicstól. A mai volt Nadal 22. salakpályás veresége, a nyolcaddöntőben aratta 300. győzelmét ezen a borításon.

„Mindenhol rossz kikapni, de salakon még inkább bánt. Nem vagyok elégedett a mai játékommal. A második szett elején nem teniszeztem kellő intenzitással, nagy esélyt adtam neki, amit nem lett volna szabad” – nyilatkozta Nadal a mérkőzés után.

„Különleges érzés – mondta elégedetten Ferrer. – Tíz évet kellett arra várnom, hogy újra legyőzzem Rafaelt salakon. Örülök neki, hogy elődöntős vagyok, és annak is, ahogy játszom ezen a héten. Talán a mostani a legjobb hetem ebben a szezonban.”

Roger Federer a második szettben 5:6, 0:30-nál két pontra volt a kieséstől, ám sikerült kiharcolnia a rövidítést Tsonga ellen. Abban 6–3-as előnyét elherdálta, de negyedik szettlabdáját 7–6-nál már értékesítette. A francia a döntő játszmára teljesen szétesett, nem sokon múlott, hogy 6:0-ra kapjon ki.

Federer eddig három alkalommal döntőzött Monte-Carlóban, 2006 és 2008 között rendre Rafael Nadaltól kapott ki, a spanyol azonban idén nem állhat az útjába. Djokovics viszont igen, mégpedig az elődöntőben, ugyanis legyűrte Guillermo García-Lópezt. A második helyen kiemelt szerb az első szettben kétszer annyi ki nem kényszerített hibát követett el, mint ellenfele (18–9), a másodikban pedig 30:30, 15:40-nél két bréklabdát élt túl (García-López mindkétszer csak centikkel ütötte ki a labdát). Djokovics a legjobbkor vette el a spanyol adogatását, ezzel kiegyenlített, a döntő játszmában pedig már nem volt kérdés, melyikük a jobb.

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO (2 884 675 euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ

Ferrer (spanyol, 6.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:6, 6:4
Wawrinka (svájci, 3.)–Raonic (kanadai, 8.) 7:6, 6:2
Federer (svájci, 4.)–Tsonga (francia, 9.) 2:6, 7:6, 6:1
Djokovics (szerb, 2.)–García-López (spanyol) 4:6, 6:3, 6:1
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Ferrer (spanyol, 6.)–Wawrinka (svájci, 3.)
Federer (svájci, 4.)–Djokovics (szerb, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik