Tenisz: Serena Williams tönkreverte a világelsőt a madridi döntőben

Vágólapra másolva!
2012.05.13. 14:58
null
Serena Williams öröme: nem talált legyőzőre Madridban (Fotó: Reuters)
Címkék
Serena Williams fölényes sikerét hozta a madridi női tenisztorna fináléja: az amerikai játékos a világelső Viktorija Azarenkát verte meg 6:1, 6:3-ra. A 30 esztendős teniszező idei második, pályafutása 41. tornagyőzelmét aratta.

 

Serena Williams egész héten szenzációsan teniszezett a madridi kék salakon, a döntőben alig több mint egy órára volt szüksége a világelső Azarenka elintézéséhez (6:1, 6:3). A fehérorosz játékosnak a tavalyi madridi finálé után az idén is be kellett érni a második helyezettnek járó trófeával – 2011-ben Petra Kvitová győzte le itt.

Williams mellett szóltak a statisztikák is: legutóbbi 12 meccsét megnyerte salakon, Azarenka ellen pedig 6–1 a mérlege az ő javára. A világelső azonban remek formában van ebben az esztendőben: az Australian Open behúzása mellett négy WTA-tornát nyert már.

Az első szettben Serena Williams első szervái is csak 48 százalékban jöttek be, ám mivel háromszor elvette Azarenka adogatását, így 6:1-re megnyerte a játszmát – többek között remek adogatás-fogadásainak köszönhetően.

A második szettben még tartotta a lépést Azarenka, az ötödik gémben még 40:40 is volt, ám Williams hozta adogatását, majd 6:3-ra a szettet is. Győzelmével és magabiztos játékával jelezte: számolni kell vele a hamarosan kezdődő Roland Garroson.

WTA-TORNA, MUTUA MADRID OPEN, MADRID (3 755 140 dollár, salak)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 9.)–Azarenka (fehérorosz, 1.) 6:1, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik