Tenisz: „Sarapova csaló, nincs helye közöttünk”

Vágólapra másolva!
2017.04.27. 09:40
null
Bouchard ezúttal nem gratulált Sarapovának (Fotó: AFP)
A doppingügyét követő 15 hónapos eltiltás után győzelemmel tért vissza Marija Sarapova a stuttgarti tenisztornán. Az orosz teniszező pályára lépését nem övezi nagy népszerűség, a közönség egy része kifütyülte, a kanadai Eugenie Bouchard pedig úgy nyilatkozott, a csalóknak nincsen helyük a sportágban.

 

A világranglista 59. helyén álló kanadai teniszező értetlenül áll Sarapova visszatérése előtt, szerinte a sportágra rossz fényt vet, ha doppingolás után valakit visszaengednek a profik közé.

„Nem gondolom, hogy helyes döntés volt. Sarapova csaló, és úgy gondolom, bármely sportágról is legyen szó, aki csalt, annak nincs helye közöttünk” – nyilatkozta a török TRT World portálnak, miután a szlovák Jana Cepelová ellen kiesett az isztambuli tornán.

„Ez annyira tisztességtelen minden más játékossal szemben, aki végig sportszerűen küzd. A WTA azzal, hogy tárt karokkal visszafogadta, rossz üzenetet küldött a fiataloknak” – tette hozzá.

Sarapova egyébként az olasz Roberta Vincit 7:5, 6:3-ra legyőzte, és a második fordulóban honfitársa, Jekatyerina Makarova ellen játszik.

Sarapova visszatérésével kapcsolatban korábban a dán Caroline Wozniacki, illetve a lengyel Agnieszka Radwanska is negatívan nyilatkozott, míg a spanyol Garbine Muguruza azt mondta, már nem is emlékszik vetélytársára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik