MTI/NSO 2020.04.22 15:23 Frissítve: 2020.04.24 12:03

Tenisz: Roger Federer feltett egy kérdést a Twitteren…

A világklasszis svájci teniszező, Roger Federer szerdán kora délután a Twitteren valóságos kommentcunamit indított el a női és férfitenisz egyesítésére vonatkozó egyszerű kérdéssel. Bő másfél óra alatt több mint 600-an válaszoltak támogatóan a felvetésére, köztük többek között korábbi női világelső Simona Halep és a férfiak aktuális fenegyereke, Nick Kyrgios.

Roger Federer és Simona Halep egy húron pendülnek (Fotó: twitter)

 

Roger Federer szerint talán ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t, miközben a koronavírus-járvány miatt a sportágban érdekeltek – különösen az alacsonyabban rangsorolt játékosok – gazdasági válságba kerülnek.

„Csak kérdezem… Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi- és női tenisz egyesítésének, eggyé válásának?” – tette fel a kérdést a Twitteren a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci sztár.

Hamarosan válaszolt Federer felvetésére a korábbi női világelső, Halep, valamint Kyrgios is: előbbi szerint „nem te vagy az egyetlen”, akinek ez már eszébe jutott, míg utóbbi ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. „Igen” – közölte Kyrgios…

„Nem arról beszélek, hogy a versenyeket is egyesíteni kellene a pályán, hanem a két szervezetet (az ATP-t és a WTA-t), amely felügyeli a profi tornákat” – pontosított később Federer.

A teniszidényt márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, a kényszerpihenő legalább július közepéig tart. Az ATP, a WTA, a Nemzetközi Teniszszövetség és a négy GS-torna szervezői alapítványt hoztak létre az alacsonyabban rangsorolt játékosok megsegítésére.


 

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.