Tenisz: Roger Federer feltett egy kérdést a Twitteren…

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.04.22. 15:23
null
Roger Federer és Simona Halep egy húron pendülnek (Fotó: twitter)
A világklasszis svájci teniszező, Roger Federer szerdán kora délután a Twitteren valóságos kommentcunamit indított el a női és férfitenisz egyesítésére vonatkozó egyszerű kérdéssel. Bő másfél óra alatt több mint 600-an válaszoltak támogatóan a felvetésére, köztük többek között korábbi női világelső Simona Halep és a férfiak aktuális fenegyereke, Nick Kyrgios.

 

Roger Federer szerint talán ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t, miközben a koronavírus-járvány miatt a sportágban érdekeltek – különösen az alacsonyabban rangsorolt játékosok – gazdasági válságba kerülnek.

„Csak kérdezem… Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi- és női tenisz egyesítésének, eggyé válásának?” – tette fel a kérdést a Twitteren a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci sztár.

Hamarosan válaszolt Federer felvetésére a korábbi női világelső, Halep, valamint Kyrgios is: előbbi szerint „nem te vagy az egyetlen”, akinek ez már eszébe jutott, míg utóbbi ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. „Igen” – közölte Kyrgios…

„Nem arról beszélek, hogy a versenyeket is egyesíteni kellene a pályán, hanem a két szervezetet (az ATP-t és a WTA-t), amely felügyeli a profi tornákat” – pontosított később Federer.

A teniszidényt márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, a kényszerpihenő legalább július közepéig tart. Az ATP, a WTA, a Nemzetközi Teniszszövetség és a négy GS-torna szervezői alapítványt hoztak létre az alacsonyabban rangsorolt játékosok megsegítésére.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik