MTI 2020.09.14 20:40 Frissítve: 2020.09.14 20:53

Tenisz: Nagy leckeként élem meg a történteket – Djokovics

A világelső Novak Djokovics nagy leckeként éli meg, hogy nyolc nappal ezelőtt kizárták az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

 

Djokovics tisztában van vele, hogy tovább kell tudnia lépni (Fotó: Getty Images)

A szerb játékos közösségi oldalán már korábban bocsánatot kért sportszerűtlen cselekedetéért – egy dühében elütött labdával torkon talált egy vonalbírót –, a római ATP-torna előtt nyilatkozott is az eset rá gyakorolt hatásáról. Djokovics kiemelte, nem csak fizikailag, hanem mentálisan és érzelmileg is keményen dolgozik azért, hogy a pályán és azon kívül is a legjobb arcát mutassa. Óhatatlan viszont, hogy olykor kitörések is előfordulnak, ami emberként és játékosként egyaránt hozzátartozik a személyiségéhez.

„Amennyire csak képes vagyok, nagy leckeként raktározom el magamban a történteket. Gondolkodtam az eseten és felfogtam, a csapatom tagjaival is átbeszéltem. Sajnálatos dolog volt, ami megtörtént, de tovább kell tudnom lépni” – mondta Djokovics.

A US Open negyedik nyolcaddöntőjében a világelső ellenfele, a spanyol Pablo Carreno Busta 6:5-re vezetett. A kizárással megszakadt Djokovics idei, 26 meccs óta tartó veretlenségi sorozata, és favoritként elszalasztott egy esélyt a 18. Grand Slam-trófea begyűjtésére.

„Természetesen számomra is váratlan volt és egyáltalán nem szándékos, hogy eltaláltam valakit a labdával. Persze, ha valaki így csap bele, akkor megvan a valós esélye annak, hogy akaratlanul, de eltalál valakit. Az erre vonatkozó szabályok egyértelműek, amit elfogadtam. Továbbléptem, de nem feledkeztem el róla. És nem hinném, hogy valaha is elfelejtem, mert ez egy olyan eset, amire életed végéig emlékezni fogsz. Azt viszont nem hiszem, hogy bármilyen problémát jelent majd számomra, ha visszatérek a pályára” – közölte.

2020.10.26 21:47:56

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Ha valaki a legnagyobb bajban nyújt segítő kezet.

2020.10.13 12:07:25

Tenisz KLEIN RON

A sportág érdeke, hogy a három zseni minél több emlékezetes párharcot vívjon egymással.

2020.10.10 10:18:49

Tenisz T. D.

Djokovics próbálkozott, de nem volt ellenszere • A salakkirály a 20. GS-tornáját nyerte, beérte Federert.

2020.10.11 10:38:41

Tenisz HATÁR DÁVID

Akadozott a gépezet, de a magyar, francia páros a negyedik GS-győzelmét is megszerezte.

2020.10.11 10:02:40

Tenisz KLEIN RON

Iga Swiatek nyáron érettségizett le, sokszor edzett hajnalban, agresszív taktikájával pályafutása első GS-trófeáját emelhette a magasba.