Tenisz: Nadal bréklabda nélkül is megnyerte a döntőt

Vágólapra másolva!
2013.08.18. 20:38
null
Rafael Nadal a 26. ATP 1000-es tornagyőzelmét aratta (Fotó: Action Images)
A Cincinnatiben megrendezett férfi tenisztorna fináléjában a korábbi világelső spanyol Rafael Nadal két rövidítéses szettben legyőzte a hazai John Isnert, így karrierje 26. ATP 1000-es tornáját nyerte meg.

 

Isner parádés formában várta a viadalt, hiszen Newportban elődöntőt játszott, Atlantában tornagyőzelmet aratott, és Washingtonban is eljutott a döntőig. Cincinnatiben aztán a nyolcadik kiemelt francia Richard Gasquet-t, a 12.-ként rangsorolt kanadai Milos Raonicot, majd a világelső szerb Novak Djokovicsot, és az őt Washingtonban felülmúló argentin Juan Martín del Potrót is legyőzve jutott fináléba, ahol a Roger Federert is kiejtő Rafa Nadal várt rá.

A két játékos eddigi három csörtéjét rendre Nadal nyerte, de mindössze a 2010-es madridi salaktornán nem volt szüksége döntő szettre (2011-ben a Roland Garroson 1:2-es szettállásról fordítva nyert).

A parádésan szerváló Isner még csak bréklabdát sem engedett Nadalnak az első játszmában, 6:5-ös vezetésénél viszont 15:40-nél két szettlabdához jutott – mindhiába, így jöhetett a rövidítés. 4–3-as Nadal-vezetésnél a spanyol, 5–4-nél az amerikai játékos minibrékelt, hogy aztán egyikük se hibázzon 8–8-ig. Itt azonban Nadal elvette Isner adogatását, a sajátját behehúzva 3. játszmalabdájával már élt is (7:6, 10–8).

A második felvonás sem sokban különbözött az elsőtől, ezúttal 3:3-nál jutott bréklabdához Isner, de ezúttal sem tudta kihasználni a lehetőséget, míg Nadalnak ekkor sem volt esélye sem a sikeres fogadójátékra, így jöhetett a második tie-break.

Itt egyből előnybe került Nadal, majd egy újabb jó fogadópont után 5–1-es előnnyel fordulhattak a felek. 5–3-ra visszajött még ugyan az amerikai, de a múlt héten Montrealban is diadalmaskodó Nadal innentől már nem engedett pontot (7–3), és 7:6, 7:6-tal megnyerte pályafutása 26. ATP 1000-es tornáját, amivel tovább növelte előnyét az örökranglistán (Ivan Lendl 22, Roger Federer 21 sikerrel áll még a dobogón).

Nadal sorozatban a 4. Masters-tornát (Madrid, Róma, Montreal, Cincinnati) nyert meg, amivel új rekordot állított fel, ennyit korábban egymást követően senki sem tudott nyerni.

ATP 1000-ES TORNA, CINCINNATI (3 079 555 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Nadal (spanyol, 4.)–Isner (amerikai) 7:6, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik