Tenisz: Murray nyert Sanghajban, és megelőzi Federert a világranglistán

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2011.10.16. 12:59
null
Murray megelőzi Federert a világranglistán (Fotó: Reuters)
Címkék
A brit Andy Murray nyerte meg a 3.24 millió dollár összdíjazású, sanghaji kemény pályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben két játszmában legyőzte a spanyol David Ferrert.

A sanghaji fináléban Murray egy közel 10 percig tartó játék után vette el Ferrer adogatását, aki azonban azonnal visszabrékelt. 6:5-ig mindenki hozta a szerváját, ekkor azonban a saját szempontjából legjobbkor tudott ismét eredményes lenni Murray az ellenfél adogatásánál, és 7:5-tel behúzta az első szettet. A második játszma is hasonló forgatókönyv szerint kezdődött, két gyors brékkel, de a harmadik játékban Murray ismét előnyhöz jutott, amit már meg is tudott tartani a meccs végéig.

Murray – aki már 15 meccs óta veretlen – egy „ázsiai mesterhármast" ért el, ugyanis az elmúlt hetekben megnyerte a Thaiföldön és a Japánban rendezett ATP-tornát. A legutóbbi 26 meccséből 25-ször győztesen hagyta el a játékteret, és mindössze az augusztusi US Open-elődöntőben szenvedett vereséget Rafael Nadaltól, akinek aztán visszavágott a japán torna döntőjében.

„Ez életem egyik legjobb sorozata. Nagyon jól ment a játék az elmúlt hetek során. Ideges voltam a mai meccsen, mert nagyon szerettem volna megvédeni a címemet. Ferrer az egyik legkeményebb ellenfél a sorozatban, ugyanakkor kiváló ember, örülök, hogy vele játszhattam a döntőt" – nyilatkozta Murray a finálét követően.

A szigetországi játékos sikerével – Roger Federert megelőzve – feljön a világranglista harmadik helyére, ami azt jelenti, hogy a svájci sztár 2003 júniusa óta először szorul majd ki a legjobb háromból.

ATP 1000-ES TORNA, SHANGHAI ROLEX MASTERS, SANGHAJ
(3 240 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Murray (brit, 2.)–Ferrer (spanyol, 3.) 7:5, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik