Tenisz: kicsúszott S. Williams kezei közül a cincinnati döntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.19. 00:49
null
Azarenka kihasználta S. Williams hibáit és győzött Cincinnatiben (Fotó: Reuters)
Serena Williams elbukta a cincinnati tenisztorna döntőjét: Viktorija Azarenka döntő szett rövidítésben legyőzte az amerikai világelsőt. Mindkét játékosnak volt több lehetősége is a meccs megnyerésére, végül a fehérorosz sáfárkodott jobban a lehetőségeivel és behúzta a finálét.

Az első szettben remekül kezdett Serena Williams, rögtön elvette ellenfele adogatását, ráadásul semmire. 3:1-nél ismét brékelt az amerikai, aki egyértelművé tette, hogy a győzelemért lépett pályára. Ennek fejében 6:2-re behúzta az első szettet, 91 százalékkal pontot szerezve első szerváiból.

A második játszmában Azarenka brékelt előbb, 1:0-nál elvette ellenfele adogatását, így szerválhatott a 3:0-ért. Ez azonban nem jött össze, Williams visszabrékelt, majd a következő gémben is jött egy brék, így 3:1 lett a fehérorosz javára. 5:2-nél a szettben maradásért adogatott Serena Williams, és végig futva az eredmény után elbukta a gémet, ezzel együtt a játszmát is.

A döntő szettben a hatodik gémben jött az első brék, Azarenka 4:2-es előnyre tett szert. Sokáig nem örülhetett ennek, ugyanis Serena Williams egy gyors bréket követően egyenlíteni tudott. Sőt, a kilencedik játékban ismét brékelt az amerikai, így adogathatott a meccsért. A hazai pályán teniszező játékos keze megremegett, nem tudott élni az előnnyel, így tiebreak következett.

A rövidítésben hullámzó játékot láthattunk, Azarenka 4:2-re vezetett, majd fordított a világelső, aki 7:6-os Azarenka-előnynél adogathatott a meccsben maradásért, ám a fehérorosz nyerte a labdamenetet és ezzel a finálét is. Azarenka 15. alkalommal találkozott Serena Williamsszel, és harmadszor sikerült legyőznie amerikai ellenfelét, ami jó előjel számára a jövő héten kezdődő US Open előtt.

WTA-TORNA, WESTERN & SOUTHERN FINANCIAL GROUP MASTERS, CINCINNATI (2 168 400 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ

Azarenka (fehérorosz, 2.)–S. Williams (amerikai, 1.) 2:6, 6:2, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik