Tenisz: kialakult a döntő Csengtuban; Szabalenka nyert Vuhanban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.28. 14:19
Pablo Carreno Busta és Alekszandr Bublik jutott döntőbe a Csengtuban zajló, egymillió dollár (300 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztornán. A vuhani női viadalon Arina Szabalenka, Taskentben pedig Alison Van Uytvanck diadalmaskodott.

A csengtui tornán Carreno Busta a kanadai Denis Shapovalovot búcsúztatta szombaton és a negyedik ATP-viadalát nyerheti meg. A kazah Bublik a dél-afrikai Lloyd Harrist győzte le – aki a nyitókörben Fucsovics Mártont ejtette ki –, és másodszor lehet ATP-torna legjobbja. Kettejük eddigi egyetlen mérkőzését Carreno Busta nyerte.

Vuhanban a kilencedik helyen kiemelt, 21 éves fehérorosz Szabalenka a szombati döntőben az amerikai Alison Riske-et győzte le három szettben. Ezzel a második WTA-diadalát aratta idén: januárban, ugyancsak Kínában szintén Riske-et verte a sencseni fináléban három játszmában. Összességében a negyedik WTA-trófeáját gyűjtötte be.

A taskenti tornán a harmadikként rangsorolt belga Van Uytvanck a nyolcadik helyen kiemelt Sorana Cirsteát múlta felül a szombati döntőben, csaknem két és fél órás, háromszettes mérkőzésen. A 25 esztendős győztes – aki februárban megvédte budapesti címét – a negyedik WTA-tornáját nyerte meg.

ATP 250-ES TORNA, CSENGTU (1 096 575 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Carreno Busta (spanyol)–Shapovalov (kanadai, 8.) 6:3, 6:4
Bublik (kazah)–Harris (dél-afrikai) 7:6, 6:4

WTA-TORNA, VUHAN (2 828 000 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Szabalenka (fehérorosz, 9.)–Riske (amerikai) 6:3, 3:6, 6:1

WTA-TORNA, TASKENT (250 000 dollár, kemény pálya)
Van Uytvanck (belga, 3.)–Cirstea (román, 8.) 6:2, 4:6, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik