Tenisz: kettőből egy – Babos párosban tornagyőztes lett

Vágólapra másolva!
2017.09.17. 21:15
null
Babos párosban tornát nyert Québecben
A Babos Tímea, Andrea Hlavácková magyar, cseh duó nyerte meg a kanadai Québecben rendezett, 227 ezer dollár (57 millió forint) összdíjazású kemény pályás női tenisztorna páros versenyének döntőjét.

Az első helyen kiemelt európai kettős 51 perc alatt, két sima szettben győzte le vasárnap a Bianca Andreescu, Carson Branstine kanadai duót.

Ez volt a jelenlegi legjobban jegyzett magyar teniszező huszadik döntője párosban WTA-tornán, és a 13. sikere.

Babos Tímea korábban, az egyes fináléjában – ugyancsak vasárnap – három játszmában kikapott a belga Alison Van Uytvancktól.

„Ez a nap is nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. A páros nagyon fontos volt a szingapúri világbajnokság szempontjából. Ez volt a cél, a tornagyőzelem, és teljesítettünk, nagyon örülünk neki" – nyilatkozta saját honlapján Babos.

Az egyesről elmondta, sajnálja az elveszített döntőt, de ha a hét elején elfogadta volna a fináléba jutást. Hozzátette, utólag egy kicsit mérges és szomorú, mert a kezében volt az esély.

„Úgy érzem, ez nagyon jó eredménynek tekinthető. Nehéz és sok mérkőzésem volt, ez is nehezítette a dolgomat" – fogalmazott Babos.

WTA-TORNA, QUÉBEC (227 ezer dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, DÖNTŐ

Babos, Hlavácková (magyar, cseh, 1.)–Andreescu, Branstine (kanadai) 6:3, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik