Tenisz: késes támadó sebesítette meg a cseh teniszcsillagot

Vágólapra másolva!
2016.12.20. 12:43
null
Egyelőre nem tudni, Kvitová sérülései hátráltatják-e teniszkarrierjét (Fotó: AFP)
Késsel támadt egy férfi a csehek kétszeres wimbledoni győztes sztárteniszezőjére, Petra Kvitovára. A még nem azonosított támadó műszaki ellenőrzés ürügyével jutott be Kvitová lakásába Prostejov városában.

Petra Kvitová sajtósa, Karel Tejkal bejelentette, a teniszező bal kezén szenvedett sérüléseket és részesült ezt követően orvosi ellátásban. A sérülések „nem életveszélyesek”. Kvitová balkezes játékos, egyelőre nem tudni, a kés okozta sebek befolyásolhatják-e teniszkarrierjét – de a teniszező a Twitteren jelezte, specialistákhoz kell fordulnia.

„Köszönöm az üzeneteiteket! Amint azt bizonyára hallottátok, ma megtámadott egy késes egyén a lakásomban. Megpróbáltam megvédeni magam, és csúnya sérüléseket szenvedtem védekezés közben a bal kezemen. Megrázott az eset, de szerencsés vagyok, hisz élek. A sérülésem súlyos, specialistákhoz kell fordulnom. De ismertek: erős vagyok és küzdeni fogok” – írta Kvitová, akit kedd délután meg is operáltak.

Az iDNES beszámolója szerint a rendőrség egyelőre – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem ad több információt a támadásról. A támadót keresik.

„Kapcsolatban vagyunk Petrával, nagyon bátran viseli a történteket. Teljesen higgadt, fekete humorral kezeli a helyzetet” – idézi az iDNES Tejkalt. A teniszező sajtósa szerint betörési kísérlet történt, nem Kvitová volt a célpont.

„Véletlenszerű volt a bűncselekmény, nem azért érte támadás, mert ő Petra Kvitová” – mondta.

Kvitová jelenleg fáradásos lábtörése miatt pihenőn van, és ezért a januári Hopman-kupaszereplést is lemondta. Lucie Hradecká helyettesíti a vegyes teniszcsapatok hagyományos tornáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik