Tenisz: Haas, Gasquet és Wozniacki is tornagyőztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.20. 18:15
null
Grigor Dimitrov pályafutása során először nyert egyesben ATP-tornát (Fotó: Action Images, archív)
Lejátszották a döntőt a bécsi, a stockholmi és a moszkvai férfi, valamint a luxemburgi női tenisztornán is. A versenyek Tommy Haas, Grigor Dimitrov, Richard Gasquet és Caroline Wozniacki győzelmével zárultak.

 

A bécsi viadalon a másodikként rangsorolt Tommy Haas döntő szettre kényszerült a holland Robin Haase ellen, ahol brékhátrányba került, de zsinórban négy játékot nyerve fordított, és idén már a második tornagyőzelmét aratta.

Stockholmban borult a papírforma, hiszen az első helyen kiemelt David Ferrer hiába nyerte meg az első játszmát Grigor Dimitrov ellen, a másodikban és a harmadikban egyszer-egyszer elveszítette az adogatójátékát, ami a vereségéhez vezetett. A bolgár teniszező pályafutása során először nyert ATP-tornát egyesben.

A moszkvai versenyen sem dőlt el a győzelemért járó serleg sorsa két játszmában, az első helyen kiemelt Richard Gasquet szetthátrányból fordított a kazah Mihail Kukuskin ellen és diadalmaskodott 4:6, 6:4, 6:4-re. A US Open-elődöntős francia idén harmadszor, összességében tizedszer nem talált legyőzőre egy tornán.

A hölgyeknél már jóval simábban alakult a luxemburgi döntő, a toronymagas esélyes Caroline Wozniacki összesen hétszer vette el a német Annika Beck adogatását, így kevesebb mint másfél óra alatt bezsebelte a győzelmet. A korábbi világelső – bármily meglepő – idei első tornagyőzelmét aratta. Ezt megelőzően majdnem napra pontosan egy éve, 2012. október 21-én „ért fel a csúcsra”, akkor Moszkvában.

ATP 250-ES TORNA, BÉCS (501 355 euró, fedett kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Haas (német, 2.)–Haase (holland) 6:3, 4:6, 6:4

ATP 250-ES TORNA, STOCKHOLM (530 165 euró, fedett kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Dimitrov (bolgár, 7.)–Ferrer (spanyol, 1.) 2:6, 6:3, 6:4

ATP 250-ES TORNA, MOSZKVA (746 750 dollár, fedett kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Gasquet (francia, 1.)–Kukuskin (kazah) 4:6, 6:4, 6:4

WTA-TORNA, LUXEMBOURG (235 000 dollár, fedett kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Wozniacki (dán, 1.)–Beck (német) 6:2, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik