Tenisz: Fucsovics tíz éve nem látott bravúrt hajtott végre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.17. 19:45
null
Fucsovics bravúros győzelmet aratott (Fotó: Pozsonyi Zita, archív)
A metzi férfi tenisztorna 1. fordulójában a selejtezőből érkező Fucsovics Márton két szettben búcsúztatta a hetedikként rangsorolt francia Jérémy Chardyt.

A magyar játékos az első játszmában 3:2-es vezetésénél brékelte a világranglista 39. helyén álló franciát (Fucsovics a 239. helyen áll), előnyét pedig meg is őrizte. A másodikban is sikerült elvennie ellenfele adogatását, de Chardy egyenlített, így végül rövidítésben dőlt el a szett, Fucsovics javára (7–5).

„Feldobnak az ilyen meccsek. Szeretek centerpályán, magasan rangsorolt ellenféllel játszani. Chardy rutinos teniszező, jó játékos, és ezúttal is jól játszott, de nekem nagyon jól ment. Élveztem a teniszt, bejöttek az ütéseim. Remélem, Kamke ellen is így tudom folytatni. Nem érzem magam fáradtnak..." – mondta Fucsovics, aki három nap alatt harmadik meccsét nyerte meg.

Fucsovics győzelmének értékét növeli, hogy tíz éve nem győzött le magyar ilyen magasan rangsorolt játékost. 2003-ban Sávolt Attila győzte le Mihail Juzsnijt (30.) a Roland Garros második fordulójában. Chardy az idén legyőzte Juan Martín del Potrót az Australian Openen, és negyeddöntőbe jutott, ahol Andy Murraytől kapott ki, tavaly pedig többek között Murray, Andy Roddick és Jo-Wilfried Tsonga ellen is volt győztes meccse.

A 2010-ben junior wimbledoni bajnok Fucsovics a 16 között Tobias Kamkéval találkozik szerda 16 órakor. A 27 éves német játékos jelenleg 80. a világranglistán. A Davis Kupa-csapattag Fucsovics pályafutása során másodszor került fel ATP-verseny főtáblájára a tavalyi, s'hertogenbosch-i torna után. Előzőleg, 2012 áprilisában Balázs Attila küzdötte el magát az elődöntőig Bukarestben, azelőtt pedig Sávolt Attila játszhatott a magyarok közül ATP-viadal főtábláján, még 2004-ben.

ATP 250-ES TORNA, METZ (410 200 euró, fedett kemény pálya)
EGYES, 1. FORDULÓ

Fucsovics–Chardy (francia, 7.) 6:3, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik