Tenisz: Fucsovics sérülés miatt feladta a Coric elleni meccset

Vágólapra másolva!
2019.09.19. 14:35
null
Fucsovics remekül játszott, amíg bírta (Fotó: spbopen.ru)
A Szentpéterváron zajló, 1.2 millió dollár összdíjazású kemény pályás férfi tenisztorna 2. fordulójában a világranglista 66. helyén álló Fucsovics Márton ugyan sokáig remekül játszott a rangsor 15. helyén álló horvát Borna Coric ellen, a döntő szettben azonban 3:0-s hátrányánál sérülés miatt feladta a mérkőzést.

Azok után, hogy szerdán Fucsovics Márton 23 perc alatt 5:1-es hátrányba került a selejtezőből érkező Alekszej Vatutyin ellen, csütörtökön elég hamar világossá vált, hogy ezúttal egy rendkívül élesre „kihegyezett” Fucsovics lép pályára a torna negyedik kiemeltje, Borna Coric ellen: egy percre sem volt szüksége, hogy semmire hozza első adogatójátékát, s az első játszma során végig igazán hatékonyan szervált a magyar fiú.

Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a horvát ellenfél is hasonlóan koncentráltan szállította a pontokat a saját adogatásai során, így kis túlzással két „szervagép” játékát hozta az első játszma, amelynek során mindkét teniszező mindössze egyszer jutott bréklabdához, ám ezek kimaradtak.

A 63 percig tartó első szettről végül rövidítés döntött, amelyben Coric egyszer hibázott: 3–3-nál saját adogatásánál hosszút ütött, Fucsovics pedig kihasználta a minibréket és elérhető közelségbe hozta a lehetőségét, hogy visszavágjon Coricnak eddigi egyetlen meccsükön, az idei Australian Open második fordulójában elszenvedett vereségért.

A második játszmában aztán már kevésbé voltak magabiztos adogatók a felek, de azért 3:3-ig mindketten hozták saját játékaikat, majd egy gyors brékváltás után – előbb Fucsovics vette el Coric adogatását, majd a horvát rögtön visszavette az előnyt –, minden folyt tovább a korábbiak szerint.

Igaz, Fucsovics korábban hajszálpontosan a vonalra tett remek keresztütései és egyenesei már néha, néha túlcsúsztak a vonalon, ám Coric is egyre többször hibázott, olyannyira, hogy 5:5-nél az MTK teniszezője többször is bréklabdához jutott, de nem tudott élni ezekkel.

Nem úgy viszont a horvát, aki Fucsovics következő adogatásánál kihasználta első bréklabdáját, s bár Fucsovics challenge-t kért egyenese után, de tévedett: néhány milliméterrel az oldalvonal mellett landolt a labda, s ezzel a horvát egyenlített.

Aztán a harmadik játszma kezdete előtt hosszabban ápolták Coricot, a jobb lábfejét vette kezelésbe az orvosi személyzet, ám miután folytatták a felek az ekkor már két órája zajló mérkőzést, a horvát fiú játékán nem látszott, hogy bármi gondja lenne, hiszen az addig látottakhoz képest könnyedén elhúzott 3:0-ra.

Ekkor viszont a szünetben kiderült, mi az oka a játék képében beállt gyors változásnak: Fucsovics is orvost hivatott, miután kiújult az a korábbi sérülése, amivel már a hétvégi Davis-kupa-osztályozón is szenvedett, ezért 2 óra 16 perc játékot követően feladta a mérkőzést.

ATP 250-ES TORNA, SZENTPÉTERVÁR (1 248 665 dollár, kemény pálya)
NYOLCADDÖNTŐ
Borna Coric (horvát, 4.)–Fucsovics Márton 6:7 (5–7), 7:5, 3:0-nál Fucsovics feladta
Medvegyev (orosz, 1.)–Donszkoj (orosz) 7:5, 6:3
Sousa (portugál)–Hacsanov (orosz, 2.) 7:6 (7-2), 6:4
Berrettini (olasz, 3.)–Carballés Baena (spanyol) 6:1, 6:2
Rubljov (orosz, 5.)–Berankis (litván) 6:4, 6:7 (5-7), 6:1
Ruud (norvég, 8.)–Caruso (olasz) 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik