Medvegyev 81 perc alatt összetörte Fucsovics szófiai álmait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.10. 17:37
null
Fucsovics 81 percig küzdött Medvegyev ellen (Fotó: AFP)
A világranglista-47. Fucsovics Márton egész héten remekül teniszezve jutott a szófiai kemény pályás torna fináléjába, ahol a viadal 3. kiemeltje, az ATP-rangsorban 16. helyen álló orosz Danyiil Medvegyev 81 perc alatt legyőzte a magyar kiválóságot.

TENISZ
ATP 250-ES TORNA, SZÓFIA (586 140 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ

Fucsovics Márton–Danyiil Medvegyev (orosz, 3.) 4:6, 3:6

Pályafutása második ATP-döntőjére készült Fucsovics Márton a szófiai tornán, ahol ellenfele az orosz Danyiil Medvegyev volt, akivel szemben eddig mindkét mérkőzését elvesztette, ami nem feltétlenül bizonyult a legjobb előjelnek számára a találkozó előtt.

Ráadásul már az sem számított, hogy a döntőig vezető út során a negyeddöntőből játék nélkül jutott tovább, miután a spanyol Roberto Bautista Agut betegség miatt nem állt ki ellene. Mivel az orosz a torna 3. kiemeltje volt, ő az első fordulót erőnyerőként kihagyhatta, vagyis mindkét félnek ugyanúgy három meccs volt a lábában.

A fizikai fáradtság jeleit tehát egyikükön sem várhattuk előtörni, s így jó színvonalú mérkőzést hozott a 81 percig tartó finálé – más kérdés, hogy a végén a magyar sikerért szorítók nem örülhettek tornagyőzelemnek, csak annak, hogy Fucsovics produkálta a látványosabb teniszt, s a látványosabb pontokat.



Ezzel együtt sajnos a több hibát is a magyar fiú játéka rejtette magában: a hosszabb labdamenetek végén rendre Medvegyevé lett a pont, s ilyenekből szép számmal akadt. A 27 éves nyíregyházi születésű versenyző az első szettben 3:3-ig jól tartotta magát, de miután mindketten egyszer elvették ellenfelük adogatását, az orosz újfent brékelte ellenfelét, majd 6:4-re behúzta az első játszmát.

A másodikban már hamarabb megtört Fucsovics, a második adogatójátékát elvette Medvegyev, aki a végén 5:3-as vezetésénél ismét brékelte riválisát, így fogadóként nyerte meg a meccset és vele együtt a tornát. Fucsovicsnak azonban nincs oka panaszra, hiszen pályafutása során második alkalommal szerepelt ATP-torna fináléjában, s a jövő heti világranglistán kilenc pozíciót javítva a 38. helyet foglalhatja majd el, amivel megközelíti pályafutása legjobbját, az idén januári 35. helyét.

„Gratulálok Danyiilnak, remekül játszott ma és egész héten – kezdte sportszerűen a nyilatkozatát a trófea átvétele után Fucsovics a pálya szélén. – Köszönöm a stábom tagjainak a segítséget, nélkülük nem sikerült volna. Nagyon fontos volt, hogy az edzőm, az édesapám, és a barátaim is itt voltak velem Szófiában ezekben a napokban, nekik is köszönhetően sikerült ilyen jól a hetem. Az elmúlt egy évem remekül alakult, és abban bízom, hogy az idei is jól sikerül. Nagyszerű tornám volt, élveztem a hangulatot, remélem, hogy jövőre is visszatérhetek. Köszönet mindenkinek, a szerzőknek és persze a fantasztikus közönségnek is a támogatásért ma és az egész héten.”




A szófiai szervezők február 8-án, Fucsovics 27. születésnapján egy tortával köszöntötték a magyar teniszezőt.

A modul betöltődése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik