Tenisz: Fucsovics Márton is ütőt ragad az ATP-vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.26. 07:02
Miközben Roger Federer vagy Jo-Wilfried Tsonga még javában küzd a világbajnoki részvételért, Fucsovics Márton már biztosan pályára lép a londoni O2 Arenában. Tévedés ne essék, a magyar fiatalember továbbra is csak a top kétszáz kapuját ostromolja, de a „nagyok" edzőpartnereként a lehető legközelebbről kóstolhat bele az év legrangosabb versenyének hangulatába.

„Velem együtt öt-hat ütőpartner lesz ott Londonban. Az ütőszponzoromon és a menedzserirodámon keresztül kerestek meg a szervezők. A versenynapok előtt mindig kialakul a program, akkor tudom meg, hogy éppen kivel kell melegítenem – mondta Fucsovics Márton, aki éppúgy segítheti Novak Djokovicsot, ahogy Rafael Nadalt is, nem véletlen, hogy lemondta arra a hétre tervezett pozsonyi versenyét. – Ilyen lehetőség nem adódik minden héten, úgyhogy az edzőmmel úgy döntöttünk, Pozsony helyett Londonba megyünk. Azonkívül, hogy a világ legjobb nyolc játékosával edzhetek, ilyenkor beszélgetni is tudok velük, és főleg a játék mentális részéről szeretném kérdezni őket."

Fucsovics a héten a németországi Eckentalba utazott, ahol a 30 ezer dolláros challengertorna főtáblájáról indul, és minden bizonnyal párosban is ott lesz Gödry Leventével az oldalán. Ami pedig a további programot illeti: a világbajnokságot követően előbb Helsinkibe utazik egy viadalra, majd november közepén az olaszországi Andriában zárja a szezont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik