Videó: Fucsovics Federerrel készült; elvette az adogatását

Vágólapra másolva!
2017.08.03. 15:47
null
Roger Federer (balra) és Fucsovics Márton (Fotó: facebook.com/fucsovics)
Három napon át ismét Fucsovics Mártonnal készült Roger Federer. A 19-szeres Grand Slam-bajnok svájci teniszező az edzőjén keresztül kérte meg erre a magyar játékost.

Fucsovics Márton a szurkolói Facebook-oldala szerint keddtől csütörtökig gyakorolt együtt Roger Federerrel. A svájci klasszis nem először kérte fel edzőpartnernek, hiszen idén már Stuttgartban is tréningeztek egymással, először pedig a 2013-as ATP-világbajnokságon történt meg ez.

„Roger edzője, Ivan Ljubicic hívott fel, hogy hallotta, a hétvégén Zürichben veszek részt a svájci csapatbajnokságon, és ki tudnék-e utazni a tanítványához, három napig vele gyakorolni – idézte fel a történteket Fucsovics Márton. – Erre nem lehetett nemet mondani, hiszen nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ekkora sztárnak, mint Roger Federernek az edzője rám gondolt. Keddtől csütörtökig naponta két órát edzettünk együtt, és mivel mindketten már a US Openre hangolódunk, kemény pályán tréningeztünk. A csütörtöki program az volt, hogy alaposan bemelegítettünk, majd játszottunk három szettet.”

Fucsovics az oldal kérdésére elárulta, hogy Federer nyert 6:2, 6:4, 7:5-re, de egyszer sikerült elvennie az adogatását, ami még edzésen is szép teljesítmény. Ebben az évben Federer még csak két vereséget szenvedett, megnyerte az Australian Opent és Wimbledont is, utóbbit szettveszteség nélkül.

Az alábbi videót egy, a helyszínen tartózkodó kedves olvasónk küldte el nekünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik