Tenisz: Fucsovics Márton bosszantó vereséggel búcsúzott Londontól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 15:19
null
Fucsovics nagy csatában búcsúzott (Fotó: AFP)
A Londonban zajló füves pályás tenisztorna első fordulójában a világranglista 51. helyén álló Fucsovics Márton 121 perc alatt, három szettben kikapott a viadalon szabadkártyával induló, a világranglista 113. helyét elfoglaló spanyol Feliciano Lópeztől.

Miután kedden eső miatt a teljes játéknapot törölték a londoni füves pályás ATP-tornán, így Fucsovics Mártonra is várt még egy plusz nap, míg végül szerdán, nem sokkal délután negyed kettő előtt pályafutása során első alkalommal találkozott a négy évvel ezelőtt még a 12. helyen álló, jelenleg 113. Feliciano Lópezzel, és kettejük mérkőzése óriási küzdelmet hozott már az első játszmában is.

Történt ugyanis, hogy mind a két játékos hibátlanul hozta folyamatosan a saját adogatójátékát – igaz, a 37 éves spanyolnak Fucsovics első két szervajátékakor volt egyaránt két bréklabdája, ám ezeket nem tudta kihasználni –, így 44 perc játék után 6:6-nál jöhetett a rövidítés.

Ebben aztán 4–4-nél minden rutinja ellenére a spanyol keze remegett meg, s kettős hibát vétett, ami után aztán Fucsovics gyorsan játszmalabdához jutott, s a mérkőzés addigi leghosszabb labdamenete végén meg is csinálta azt, megnyerve az első szettet.

A második játszma egészen más képet mutatott. A 27 éves magyar fiú villámgyorsan semmire hozta az adogatását, majd első bréklabdáját azonnal kihasználva 2:0-ra ellépett, sőt, labdája volt a 3:0-s vezetéshez is – ám López nemcsak egyenlített (2:2), hanem fordított is, majd egymás után másodszor is elvette Fucsovics adogatójátékát, amivel már 4:2-re vezetett.

A spanyol a folytatásban ugyan egy játékot engedett ellenfelének, de 5:3-as vezetésénél ismét kihasználta, hogy a nála tíz és fél évvel fiatalabb Fucsovics rendkívül bizonytalanul adogat és elvette szervajátékát, így 40 perc alatt 6:3-ra megnyerte a második szettet, azaz egyenlített.

A záró játszma aztán ismét az elsőre hasonlított, hiszen mind a két teniszező stabilizálta saját adogatását – López ekkor már tucatnyi ásznál tartott, Marci „csak” ötnél járt –, és fogadóként egyikük sem jutott még csak bréklabdához sem, így fej fej mellett haladtak a spanyol 5:4-es vezetéséig.

Ekkor Fucsovics adogatóként pocsékul kezdett: három meccslabdához juttatta ellenfelét. Az első kettőt hárította, a harmadikat már nem: kettős hibát vétett, így a spanyol 121 perc után győzött, s került a második fordulóba, míg a magyar fiú számára véget ért a londoni torna.

„Tudtam, hogy Feliciano López nem véletlenül nyerte meg ezt a versenyt két éve, és füvön még mindig nagyon jó, de úgy éreztem, jó esélyem van” – írta közösségi oldalán a magyar teniszező.

Hozzátette, bosszantó, fájó vereséget szenvedett, egyedül annak örül, hogy amikor a második szettben elcsúszott, nem sérült meg úgy, mint tavaly Halléban.

„Most lesz tíz napon jól, keményen felkészülni Wimbledonra. Az a következő nagy célom” – írta.

ATP 500-AS TORNA, LONDON (2 219 150 euró, fű)
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

F. López (spanyol)–Fucsovics 6:7 (4–7), 6:3, 6:4
Del Potro (argentin, 3.)–Shapovalov (kanadai) 7:5, 6:4
Chardy (francia)–Kukuskin (kazah) 6:1, 6:3
Raonic (kanadai, 6.)–Cecchinato (olasz) 6:3, 6:2
Wawrinka (svájci, 7.)–Evans (brit) 6:3, 6:4
Bedene (szlovén)–De Minaur (ausztrál) 3:6, 6:4, 6:4
Pouille (francia)–Clarke (brit) 7:6 (7-2), 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik