HIRDETÉS
HIRDETÉS
KLEIN RON 2018.01.05 21:41 Frissítve: 2018.01.05 21:59

Létesítmény: teniszcentrumot adtak át Budán – képek

Bemutatkozásként korosztályos országos bajnokságokat rendeznek a lenyűgözően felújított MTK-s területen, amelynek ízületkímélő, korszerű kemény pályáit elsőként Babos Tímea próbálhatta ki.

HIRDETÉS
A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Dömötör Csaba)

 

Richter Attila, a szövetség főtitkára
„A Magyar Teniszszövetség örömmel vesz minden olyan kezdeményezést, amelynek eredményeként teniszpályák épülnek, bővülnek, szépülnek. Többek között Budapesten is indultak projektek a kiemelt sportágfejlesztési keret szövetségi támogatásával. A Budai Teniszcentrum is ilyen beruházás, amelyhez az MTSZ is támogatást nyújtott, és amely a nagy múltú BSE telepén kiváló minőségben valósult meg.”

Kellemes klubház, hangulatos büfé, lenyűgöző konditerem, modern orvosi részleg, igényes öltözők, a legkorszerűbb pályák. Ezt kínálja a Budai Teniszcentrum, amit a napokban nyitottak meg a fővárosban, az egykori BSE 90 éves tenisztelepén. Az MTK Budapest tulajdonába kerülő területet a fővárosi egyesület, a Magyar Teniszszövetség és az üzemeltető Budai Teniszcentrum együttműködésében újították fel, hogy az MTK tehetségei a legjobb körülmények között fejlődhessenek. Tény, az öt salakos és négy kemény pályát, valamint a klubházat és környékét bejárva nemigen tudtunk kötekedni, a komplexumot bármelyik nyugat-európai város hasonló létesítménye megirigyelhetné.

„A legfontosabb az utánpótlás-nevelés, hogy minél többen megszeressék a sportágat, a gyerekek szívesen járjanak edzésekre. Éppen ezért megtisztelő számunkra, hogy a pályák átadását követően a Magyar Teniszszövetség felkért minket a 12, 14, 16 és 18 éven aluliak fedett pályás országos bajnokságainak megrendezésére. Láthatja, méltó körülményeket tudunk biztosítani” – mutatott körbe az Európa-bajnok kalapácsvető Gécsek Tibor, aki Hamar Gáborral alapította a területet bérlő BTC-t. És valóban, a háttérben vígan mérkőztek a 12 éven aluli fiúk azokon az ízületkímélő, kemény Rebound Ace-pályákon, amelyeket Babos Csaba szakmai mentor javaslatai alapján alakítottak ki, elsőként pedig lánya, a világbajnok Babos Tímea próbálhatott ki még decemberben – a legjobb magyar teniszező is elégedett volt a végeredménnyel.

Valószínűleg nyáron „csak” a modern, európai környezet tűnt volna fel, ám a téli időszakban már a távolból látszott, hogy a megszokott, túlnyomásos, a salak locsolása és a páratartalom miatt a felső légutak szempontjából nem túl egészséges sátor helyett a pályák könnyűszerkezetes fedést kaptak. Gécsek elárulta, az energiahatékony megoldást közel egy évig tesztelte a magyar gyártó, a nyomasztó sátor nélkül pedig a gyerekeknek is jobb a közérzetük, egészségük. S bár az utánpótlás áll a középpontban, a klubteniszt sem felejtették el, ráadásul a profi játékosok is bármikor betérhetnek a centrumba, hiszen Babos mellett többek között Gálfi Dalma és Piros Zsombor is az MTK-t erősíti.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.16 23:19:34

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. A nagy bravúrok által elért szint megtartásához Fucsovics Mártonra is szükség lesz.

2018.09.16 16:28:57

Tenisz HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Piros Zsombor nem tudta megismételni pénteki teljesítményét, 3–2-es cseh győzelem.

2018.09.16 12:47:48

Tenisz KLEIN RON (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Valkusz Máté Jirí Vesely ellen lépett pályára és egy szettnyi jó játékot követően kikapott Jirí Veselytől.

2018.09.13 21:18:41

Tenisz MEZEI DÁNIEL

ALAPVONAL. Nemcsak én akartam látni az immár nemzetközileg is magasan jegyzett Fucsovicsot játszani, hanem sok-sok fiatal magyar teniszpalánta is. Akiknek ő a példaképe.

2018.09.12 21:28:27

Tenisz GYŐRI FERENC

A következő öt évben a Dorko nevű hazai márka öltözteti legjobbjainkat minden korosztályban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS