Tenisz: ezért szurkolhatnak a magyarok Murray korai monte-carlói kieséséért

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2017.04.14. 17:58
null
Andy Murray még nem döntötte el, indul-e a monte-carlói versenyen (Fotó: AFP)
Nem elképzelhetetlen, hogy Andy Murray Budapesten lép pályára április utolsó hetében – a kapcsolatfelvétel már megtörtént a menedzsment és a Magyar Teniszszövetség között, a szabadkártya az utolsó pillanatig várja a világelsőt.

 

Kezdjük az alapvető információval, mert annyira hihetetlenül hangzik, hogy utána ki is kell fejtenünk: könnyen előfordulhat, hogy a világelső Andy Murray pályára lép az április 24. és 30. között rendezendő budapesti 250-es ATP-tornán a Nemzeti Edzésközpontban.

ROBREDO VAGY MÜLLER ELLEN KEZD MURRAY

Péntek este elkészítették a monte-carlói torna sorsolását. Az első helyen kiemelt Andy Murraynek a nyitó fordulóban nem kell pályára lépnie, a második körben a luxemburgi Gilles Müller vagy a spanyol Tommy Robredo vár rá.

Rafael Nadal az alsó ágra került, amelyen a második kiemelt Novak Djokovics is található.

A háromszoros Grand Slam-győztes, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnoki címvédő brit éppen könyöksérülése után keresi a jó formáját, ezért péntek délután még bizonytalan volt, hogy pályára lép-e jövő héten a monte-carlói mestertornán. Végül az indulás mellett döntött, de a tervei között szerepel, hogy szabadkártyát kér valamelyik április 24-én rajtoló tornára. Ilyenből kettő van. Nincs mit szégyellni azon, hogy az 500-as barcelonaira erősebb mezőny nevezett, ám akinek minél több játékpercre van szüksége, nem biztos, hogy a katalán viadalt választja... Információnk szerint ha a 29 éves klasszis korán búcsúzik Monte-Carlóban, nagy valószínűséggel pályára lép a budapesti Gazprom Hungarian Openen.

„Közvetítőkön keresztül már megtörtént a kapcsolatfelvétel. Érdeklődtek, hogy tudunk-e Murraynek szabadkártyát biztosítani a versenyre – mondta a Nemzeti Sportnak Richter Attila versenyigazgató. A Magyar Teniszszövetség főtitkára hangsúlyozta, azóta is folyamatos egyeztetés, de nem egyezkedés zajlik, ami nagy különbséget jelent a sportágban. – Van egy főtáblás szabadkártyánk, amit az utolsó pillanatig fenntartunk neki, ha van reális esélye a pályára lépésének. Az utolsó pillanat nagyjából a péntek estét jelenti. Azért is fontos az egyeztetés, mert több top húszas, jól ismert játékos érdeklődött a főtábla iránt.”

Tehát a korábban bejelentett, szintén jól hangzó nevek (a francia Lucas Pouille 17. a világranglistán, a horvát Ivo Karlovic mindenféle ászrekordot megdöntött már, de a spanyol Fernando Verdasco és a francia Gilles Simon is kiváló teniszező) után az utolsó pillanatban, meglepetésként még egy sztár érkezhet Budapest első ATP-tornájára – amelyen ráadásul 23-án egy bemutatómérkőzésen pályára lép Marat Szafin és Goran Ivanisevic is.

Richter Attiláék az utolsó pillanatig fenntartják a skót klasszisnak a szabadkártyát (Fotó: Koncz György)
Richter Attiláék az utolsó pillanatig fenntartják a skót klasszisnak a szabadkártyát (Fotó: Koncz György)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik