MTI 2020.06.03 12:16 Frissítve: 2020.06.03 12:28

Tenisz: egymás után lehet New Yorkban a cincinnati torna és a US Open

Az Egyesült Államok Tenisz Szövetségének (USTA) javaslata alapján egy helyszínen, New Yorkban lehetne lebonyolítani az augusztusra tervezett cincinnati tornát és utána a US Opent.

Annyi biztos, ha lesz is idén US Open, nem lesz telt házas döntője (Fotó: AFP)

A New York Times szerdai híradása szerint a USTA vizsgálja a két verseny egymás utáni megrendezésének a lehetőségét a Grand Slam-tornának otthont adó Billie Jean King National Tennis Centerben. Az augusztus 17-től 23-ig eredetileg Cincinnatiben kiírt férfi és női viadal után egy héttel, augusztus 31-én rajtolna el ugyanott a US Open, és a játékosoknak így nem kellene egyik városból a másikba utazniuk. A USTA állítólag már értesítette az elképzelésről a férfi és női sorozatot szervező ATP-t, illetve WTA-t.

A nemzetközi teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat. A US Open sorsáról június második felében dönt a USTA, egyelőre annyi látszik biztosnak, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a viadalt. A múlt héten felmerült ötletek alapján az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a hotelbe. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.

A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubajban „gyűjtenék össze", majd – negatív vírusteszt esetén – charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Queens negyedben lévő helyszínen aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket, illetve tesztelnék őket.

Egyelőre azonban az is bizonytalan, hogy az országonként eltérő karantén-intézkedések miatt összejön-e elegendő teniszező New Yorkban, illetve hogy előzőleg 14 napos izoláció vár-e rájuk. A keleti parti város a járvány egyik legnagyobb gócpontjának számít az Egyesült Államokban.

2020.06.26 20:39:01

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A törlés momentán nem kevésbé reális jövőkép, mint az, hogy egy tízmilliós metropolisz nagyjából egy év múlva egy hónapra vendégül lát százezres nagyságrendű embertömeget a szélrózsa minden irányából.

2020.06.22 20:44:15

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Közölni akarta a világgal: bármit megtehet.

2020.06.12 22:10:49

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics ne focizgasson a magángéppel érkező sztárokkal.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.