Tenisz: Egyesben szeretnék nyerni az US Openen - Babos

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 12:07
Még az idén be szeretné gyűjteni az egyéni junior Grand Slam-diadalt is Babos Tímea, aki vasárnap párosban megnyerte a wimbledoni nyílt teniszbajnokság korosztályos versenyét.
„Sűrű időszakon vagyok túl, sok tornán játszottam, de az US Openen az egyest is meg akarom nyerni – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján a 17 éves játékos. – Az idén már több felnőtt versenyen is elindulok, jövőre pedig a nagyok között szeretnék részt venni a GS-tornákon."

Édesapja és egyben edzője, Babos Csaba hozzátette: nyolc nap füvespályás felkészülés után lánya remek eredményt ért el, pedig nem ment neki annyira a játék, mint előzőleg a Roland Garroson.

„Kicsit elérzékenyültem, s nemcsak a győzelem, hanem a sok gratuláció miatt is. Fantasztikus érzés wimbledoni győztesnek lenni, s tudom, honnan jöttünk és hová tartunk˝ – nyilatkozta a mérkőzés után a soproni teniszező édesapja, egyben nevelőedzője.

Az e heti, budapesti WTA-versenyen is elindult Babos Tímea a keddi első fordulós búcsújáról megjegyezte: élete legkeményebb ellenfelével találkozott, de a felnőtteknél 37. svájci Timea Bacsinszky ellen is megállta a helyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik