Tenisz: Djokovics szettelőnyről kapott ki az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2019.08.18. 10:58
null
Medvegyev megtréfálta Djokovicsot, döntőbe jutott Cincinnatiben is (Fotó: AFP)
A világelső szerb Novak Djokovics az elődöntőben búcsúzott a Cincinnatiben zajló kemény pályás tenisztorna férfiversenyében.

 

A világranglista vezetőjét a kilencedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev búcsúztatta három szettben, 1 óra 43 perces mérkőzésen. Medvegyev a legutóbbi két tornáján, Washingtonban és Montrealban is döntőt játszott, így 18 nap alatt a 16. meccsére készülhet.

Djokovics 6:3, 3:2-re vezetett, de Medvegyev nem adta fel, és idén (Monte-Carlo után) másodszor is legyőzte a világelsőt – az egymás elleni mérlegük így 3–2-re módosult Djokovics szempontjából. A szerb teniszező így nem jutott be 50. ATP 1000-es tornadöntőjébe, amivel csatlakozhatott volna az ezt már elért Rafael Nadalhoz (51 finálé) és Roger Federerhez (50).

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a második szettben jobb karját fájlalta Medvegyev, ápolást is kért, de folytatni tudta a találkozót. Sőt, az azt követő 14 pontból 12-t megnyert, összességében pedig a játszmában 14 nyerő ütése volt négy ki nem kényszerített hiba mellett. A harmadik szettben a 23 éves orosz taktikát váltott, második szerváit átlagban 11 mérföld per órával gyorsabban küldte pályára. Ez bejött neki, a játszma elején brékelt, majd behúzta a meccset.

Djokovics legutóbb 2013-ban veszített el ATP 1000-es tornán elődöntőt úgy, hogy az első szettet megnyerte – akkor Juan Martín del Potro fordított ellene. A Cincinnatiben első oroszként döntőbe jutó Medvegyev Goffinnel kétszer találkozott idén: az Australian Openen győzött, majd a belga Wimbledonban visszavágott neki.

A nőknél az orosz Szvetlana Kuznyecova és az amerikai Madison Keys játssza a finálét, utóbbi a honfitársát, Sofia Kenint búcsúztatta az elődöntőben.


ATP 1000-ES TORNA, CINCINNATI (6 735 690 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

David Goffin (belga, 16.)–Richard Gasquet (francia) 6:3, 6:4
Danyiil Medvegyev (orosz, 9.)–Novak Djokovics (szerb, 1.) 3:6, 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik