Tenisz: Djokovics óriási csatában legyőzte Del Potrót

Vágólapra másolva!
2013.10.13. 13:16
null
Djokovics és a sanghaji trófea (Fotók: Reuters)
A címvédő Novak Djokovics nyerte meg a sanghaji kemény pályás tenisztornát, miután a döntőben 6:1, 3:6, 7:6-ra nyert Juan Martín del Potro ellen.

 

Mindkét játékos a második döntőjét játszotta nyolc napon belül, Djokovics a pekingi, Del Potro a tokiói versenyt nyerte meg a múlt héten. Utóbbi Sanghajban szombaton iskolajátékkal verte meg Rafael Nadalt, a finálé első játszmájában azonban esélye sem volt Djokovics ellen, 5:0-s hátrányban tudott először gémet nyerni.

A villanyfényes sanghaji centerpálya a legfelső sorokból
A villanyfényes sanghaji centerpálya a legfelső sorokból

Nem hagyta annyiban a dolgot, és a második szettet már jóval agresszívebb és pontosabb tenisszel kezdte – Djokovics szó szerint meginogni látszott, a lábai több esetben nem akartak engedelmeskedni –, 3:0-ra ezúttal ő húzott el. A szerbnek 4:2-nél két bréklabdája is volt, de nem tudott velük élni, Del Potro pedig 6:3-mal egyenlített.

A döntő játszmában 2:2-nél az argentin hagyott veszni bréklabdát, a következő játékban pedig Djokovics, kettőt is, a szerb a meccs hosszát jelző órába is belerúgott mérgében.

Del Potro foghatja a fejét, közel járt a tornagyőzelemhez
Del Potro foghatja a fejét, közel járt a tornagyőzelemhez

Jó húsz perccel később még dühösebb lehetett, ugyanis 5:4-es vezetésénél két mérkőzéslabdához jutott, de Del Potro 15:40-ről megfordította adogatójátékát, majd másodszor is sikerrel szervált a mérkőzésben maradásért.

A trófea sorsáról így tie-break döntött, amelyben végig Djokovics vezetett, 6–3-nál pedig újabb három meccslabdához jutott. Ezekből már az első kihasználta, így az ő győzelmi szériája folytatódott. A szerb a 39. tornagyőzelmét könyvelhette el – ebből a 15. ATP Masters 1000-es diadalát –, a Del Potro elleni mérlegét pedig 10–3-ra javította.

ATP 1000-ES TORNA, SANGHAJ (3 849 445 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Del Potro (argentin, 6.) 6:1, 3:6, 7:6 (7–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik