Tenisz: Dimitrov koronavírusos, elmarad az Adria Tour döntője

Vágólapra másolva!
2020.06.21. 21:09
null
Dimitrov már szombaton, a Coric elleni meccsen sem érezte jól magát (Fotó: AFP)
A Novak Djokovics által szervezett Adria Tour következő állomása a horvátországi Zadarban volt, ahol vasárnap is egész nap zajlottak a küzdelmek. Vasárnap már a döntőre is sor került volna, ám a Novak Djokovics–Andrej Rubljov találkozót már nem rendezték meg, miután kiderült, a szombaton még Borna Corictól vereséget szenvedő Grigor Dimitrov koronavírustesztje pozitív lett.

 

A zadari torna döntője előtt Goran Ivanisevic, a torna igazgatója kért és kapott szót, s a Novak Djokovics edzői stábjához is tartozó korábbi világklasszis bejelentette, a finálét nem játsszák le, tanítványa nem áll ki Andrej Rubljov ellen, ugyanis kiderült, hogy a szombaton (vesztes meccsen) pályára lépő Grigor Dimitrovon elvégzett koronavírusteszt pozitív eredményt hozott.

Ivanisevic bejelentését a közönség kifütyülte, ám a 2001-es wimbledoni győztes igyekezett elmagyarázni a torna félbeszakításának okait.

„Nemrég kaptuk az információt, hogy Grigor koronavírusos, úgyhogy a nézők és a játékosok egészségének megóvása érdekében nincs más választásunk, mint a torna félbeszakítása. A döntőre nem kerül sor. Köszönjük szépen a közönségnek az elmúlt három napot, Zadar csodálatos vendéglátója volt a világ legjobb teniszezőinek, ám nem tehetünk mást, mint hogy nem játsszuk le a döntőt. Elnézést kérek a közönségtől, de jelenleg maximum én játszhatnék. Nem vállalhatunk kockázatot, nem szeretnénk, hogy több ember is megfertőződjön, bőven elég, hogy Grigor pozitív” – mondta Goran Ivanisevic.

Mint kiderült, mindenkit tesztelni fognak, aki kapcsolatba lépett Dimitrovval, s mindenben igyekeznek megfelelni a horvát kormány által hozott előírásoknak – többek között ezért is döntöttek a finálé törlése mellett.

A hírt egyébként maga Dimitrov osztotta meg a saját Instagram-oldalán, egyben közölte, hogy már visszatért monacói otthonába, és sajnálatát fejezte ki az esetleg okozott kellemetlenségekért.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik