K. R. 2018.08.26 07:10 Frissítve: 2018.08.26 08:21

Tenisz: betiltanák Serena Williams különleges ruháját

A US Openen világrekord-beállítást jelentő 24. Grand Slam-trófeájára törő Serena Williamsnek a New York-i viadal előtt még Párizsra is figyelnie kell, a Roland Garros szervezői ugyanis be akarják tiltani az idei tornán használt fekete ruháját.

Serena Williams jövőre már nem játszhat ebben a Roland Garroson (Fotó: AFP)

Mint azt a Roland Garros ideje alatt megírtuk, Williams a vérrögöktől tartva egy speciális, vérkeringést segítő dresszben szerepelt Párizsban, amelyben – állítása szerint – szuperhősnek érezte magát. Ez már májusban is nagy port kavart: sokak szerint az öltözék nem felel meg a szabályoknak – amúgy tényleg nem –, többen viszont megvédték, mondván, ha tényleg nem játszhatna a fekete ruhában, ne őt büntessék, hanem a szabályokat változtassák meg.

A New York-i verseny előtt a Francia Teniszszövetség elnöke, Bernard Giudicelli bejelentette, jövőre már lesz dress code a Roland Garroson. A sportvezető külön is felhozta példaként Serena Williams ruháját, amelyet a jövőben biztosan nem engedélyeznek.

„Több tiszteletet érdemel a sport és a helyszín is. Elismerem, az idei versenyen túl sok mindent megengedtünk – jelentette ki Giudicelli. – Az új szabályok sem lesznek olyan szigorúak, mint a tiszta fehér Wimbledonban, de ki kell jelölnünk bizonyos határokat.”

Az ügyben természetesen a teljes amerikai média szerette volna megkérdezni Serena Williamst, ám a pénteki médianapra nem tudott elmenni, mert a lánya beteg. Végül aztán mégis válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Ha egészségügyi szempontok miatt kellene ilyen ruhát viselnem Párizsban, mint az idén, szerintem engedélyezik, de ráérek még ezzel foglalkozni. Nem voltam dühös a bejelentés miatt. Egészen más érzés visszatérni New Yorkba édesanyaként, de nagyon örülök, hogy itt lehetek. A győzelem a célom, ezért meg sem néztem a sorsolásomat, keményen dolgoztam, hogy elérjem a célomat" – mondta a US Opent legutóbb 2014-ben megnyerő, az idei a tornát a 17. kiemeltként a lengyel Magda Linette ellen kezdő Serena Williams.

A 24. GS-trófeájával Margaret Courtot érné be az örökranglista élén.

2020.02.04 11:26:38

Tenisz KLEIN RON

A moszkvai születésű hölgy négy és fél éve még Gálfi Dalmától kapott ki junior Grand Slam-döntőben.

2020.02.02 09:15:47

Tenisz KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A pályafutása 8. Australian Open-sikerét elérő szerb teniszező jövő héttől ismét világelső lesz.

2020.02.01 22:19:07

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Olvasom a különféle közleményeket, a szövetségé olyan zűrzavaros, amilyen csak szándékosan lehet.

2020.02.01 08:46:46

Tenisz H. K.

A 21 esztendős amerikai élete első Grand Slam-győzelmét aratta.

2020.02.01 00:09:09

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Babos teljesítményéhez foghatót még senki sem ért el Magyarországon.