Tenisz: Balázs Attila bejutott a bangkoki torna döntőjébe

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 09:24
null
Balázs Attila döntős Bangkokban (Fotó: Török Attila, archív)
Balázs Attila bejutott a döntőbe a Bangkokban zajló, 54 ezer dollár (16.2 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi challenger-tenisztornán.

Az ATP honlapja szerint a viadal második kiemeltje, a világranglistán 128. magyar játékos a pénteki elődöntőben 6:1, 6:7, 7:6-ra legyőzte az orosz Roman Szaffiulint. Balázs Attila 6:1-re hozta az első szettet alig 26 perc alatt (rögtön elvette ellenfele első két adogatását), ezt követően azonban egy ádáz, kétórás küzdelem várt rá két rövidítéses szettben.

A második játszmában mindketten hozták adogatásukat, így jöhetett a tie break. Kezdésként oda-vissza mini breakelték egymást, majd 5–3-nál Balázs elvette ellenfele adogatását, így kétszer szerválhatott a szettben maradásért. Szaffiulin azonban jól fogadott, és 7–4-re behúzta a rövidítést, jöhetett a döntő játszma.

És jöhetett az újabb tie break, ugyanis ismét mindketten hozták a szervagémeket. Újabb hektikus mini breakváltások jöttek, 6–5-nél Balázs Attila adogatott a mérkőzés megnyeréséért, és ezúttal nem remegett meg a keze.

Döntőbeli ellenfele az orosz Aszlan Karacev (293.) lesz, aki a másik elődöntőben két szettben (6:2, 6:2) nyert.

ATP-CHALLENGER, BANGKOK (54 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Balázs Attila (2.)–Szaffiulin (orosz) 6:1, 6:7 (4–7), 7:6 (7–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik