Tenisz: Babosék nem játszottak jól, kikaptak a nyolc között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.16. 19:41
Az Australian Open-győztes Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős 6:2, 3:6, 10–6-ra kikapott az Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez szlovén, spanyol duótól a dohai kemény pályás női tenisztorna páros versenyének negyeddöntőjében.

Babosék az első játszmában háromszor is elveszítették az adogatásukat, de még így is szorossá tehették volna a szettet, ha 4:1-es hátrányban kihasználják a három bréklabda egyikét (2:6). A második felvonásban a magyar, francia kettős 4:3-nál elvette Klepacék szerváját, majd egy bréklabdát hárítva kiszerválta a játszmát (6:3).

A szuper tie-breakben 5–5-ig fej fej mellett haladtak a felek, utána azonban a nyolcadik kiemelt szlovén, spanyol duó sorozatban három pontot nyert, innen pedig Babosék nem tudtak felállni (10–6).

A magyar hölgy és partnere azért is sajnálhatja a kiesést, mert az elődöntőben nem az első kiemelt Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina párossal kellett volna összecsapnia – amelyet Melbourne-ben a döntőben megvert –, hanem a Monique Adamczak, Ljudmila Kicsenok kettőssel.

WTA-TORNA, DOHA (3 173 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Klepac, Martínez Sánchez (szlovén, spanyol, 8.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:2, 3:6, 10–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik