Tenisz: Babosék kikaptak a döntőben, egyesben orosz siker

Vágólapra másolva!
2013.01.12. 07:09
A Babos Tímea, Mandy Minella magyar, luxemburgi páros két szettben vereséget szenvedett a hobarti WTA-torna párosversenyének döntőjében. Egyesben az orosz Jelena Vesznyina győzött.

Babos Tímea és Mandy Minella két szettben, 1 óra, 23 perc alatt szenvedett 6:3, 7:6-os vereséget a hobarti döntőben, párosban a spanyol Gabrine Muguruza, Maria Teresa Torro kettőstől.

A papírforma alapján a magyar-luxemburgi kettős tűnt esélyesebbnek, de bebizonyosodott, hogy a spanyolok világranglista-helyezése egyáltalán nem tükrözi a jelenlegi tudást és formát – derül ki a magyar játékos menedzsmentje által kiadott beszámolóból.

Muguruza (nincs páros-ranglistája) és Torro-Flor (860.) szinte végig jól játszott, viszonylag pontosan adogatott és fogadott, a hálónál is megfelelő teljesítményt nyújtott. A két spanyol tini nem ijedt meg a lehetőségtől és ki is használta Timiék bizonytalanságait. A magyar-luxemburgi duó 2:3-nál veszítette el saját adogatását, de 3:5-nél négy bréklabdához (0-40) jutott.

A rivális azonban némi szerencsével mindannyiszor megmenekült, majd meg is nyerte a 31 perces első felvonást.

Timiék a folytatásban többször is lépéshátrányba kerültek. A magyar játékos 2:3-nál elveszítette adogatását egy kettőshiba miatt, de 4:4-nél sikerült az egyenlítés. A következő gémben Timi két bréklabdát még hárított, de végül elúszott a játék.

A magyar-luxemburgi duó ezt követően 0-ra brékelte ellenfelét, de 5:5 után Minella nem tudta hozni adogatójátékát. De erre is volt válasza Timiéknek, az ellenfél meccslabdájából brékeltek, jöhetett a rövidítés! A tie-break jól kezdődött, 2-2-nél Timi kiváló fonákja minibréket jelentett. De 5-3-nél Minella röptéje a hálóban landolt, ezután pedig a spanyolokat már nem lehetett megállítani.

„Úgy érzem, hogy nyerhető meccs volt, pedig az ellenfél nagyon jóé teniszezett. Sajnos ma rosszul kezdtem, ez elbizonytalanított. A korábbi mérkőzéseken jobban teniszeztem. A röptékkel ma sem volt gond, de az alapvonajátékom ezúttal nem volt jó. Főleg a ritörnjeimmel lehetek elégedetlen. Annak viszont örülök, hogy döntőt játszottunk, így kezdtük a szezont. Jó, hogy ilyen sokat játszhattam, emellett sokat is gyakorolhattam. Lehet, hogy Melbourne-ben nem is lett volna lehetőség arra, hogy ennyit edzek" –nyilatkozta a döntőt követően Babos, aki tavaly egyesben Monterreyben, míg párosban a tajvani Hszie Szu-vej oldalán Birminghamben nyert WTA-tornát, ezúttal volt harmadszor döntős.

Babos még szombaton elutazik az Australian Open helyszínére. A magyar játékos egyesben a francia Kristina Mladenovic ellen lép pályára az első fordulóban, míg párosban a brit Laura Robson oldalán szerepel majd.

Egyesben az orosz Jelena Vesznyina nyerte a hobarti tornát, miután a fináléban 6:3, 6:4-re nyert a 9. helyen kiemelt német Mona Barthel ellen. A 26 éves Vesznyinának ez volt pályafutása második WTA-torna győzelme.

 

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, HOBART (235 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ
Muguruza, Torro (spanyolok)–Babos, Minella (magyar, luxemburgi) 6:3, 7:6
EGYES, DÖNTŐ
Vesznyina (orosz)–Barthel (német, 9.) 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik