HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.29 15:42 Frissítve: 2018.10.29 18:45

Tenisz: „Babosban benne van, hogy egyéniben top 20-as legyen”

Egészen kiváló héten van túl a magyar tenisz, hiszen Babos Tímea idén a régi-új párostársával, Kristina Mladenoviccsal is meg tudta nyerni a WTA-világbajnokságot, Fucsovics Márton pedig a bécsi ATP 500-as tornán legyőzte a világranglista-14. Fabio Fogninit. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Temesvári Andrea szerint idővel mindkét klasszisunk top 20-ba kerülhet a világranglistán.

HIRDETÉS
Babos Tímea párosban ismét világbajnok lett, Temesvári Andrea szerint egyesben is előreléphet (Fotó: AFP)

 

A korábbi világranglista-7. Temesvári Andrea úgy véli: hogy Babos Tímeának egyesben is jöjjenek a sikerek, ahhoz a párosdiadaloknak kevés közük van. „Ketté kell választani a két dolgot, mert nagyon nehéz jó egyéni játékosnak is lenni, és párosban is nagyot alkotni. Timiben benne van, hogy egyéniben is minimum a top 20-ban benne legyen előbb-utóbb, csak el kell egy picit jobban hinnie, el kell ugyanúgy lazulnia, mint a párosban, és akkor szerintem sikerül majd neki” – mondta az ATP-ranglistán jelenleg 61. Babosról Temesvári.

Úgy véli, a top 20-ba kerülés Fucsovics Mártonnak is sikerülhet. Az ATP-rangsorban jelenleg 42. magyar játékos a múlt héten legyőzte a világranglista-14. Fabio Foginit, ezzel pályafutása egyik legnagyobb sikerét aratta. „Egyre jobban kezdenek a topjátékosok tartani most már Marcitól, képes rá, hogy bekerüljön a top 20-ba. Abban reménykedek, hogy Marci előbb-utóbb olyan ranglistahellyel rendelkezhet majd, hogy a Grand Slameken már kiemelt lesz, és akkor nem azon kell izgulni, hogy az első fordulóban ő kap egy kiemeltet, hanem az lesz a kérdés, hogy mint kiemelt, ő hová kerül, és hogy hogyan tudja venni az akadályokat” – fogalmazott a Roland Garroson Martina Navratilovával győztes Temesvári Andrea.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.28 08:25:53

Tenisz HARMATH ÁKOS

A magyar, francia páros két játszmában múlta felül cseh ellenfelét a vb-döntőben!

2018.10.20 12:10:11

Tenisz TŐKE JÁNOS

A szerb teniszező egy életre megtanulta a leckét: ha a test jelez, pihenni kell.

2018.10.12 23:42:03

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. A helyi lakosokkal együtt, nyakig piszkosan, épülettől épületig járva, ha kellett a tengernyi szemetet pakolta, ha a szükség úgy hozta, sarat söpört vagy takarított, és – talán a legfontosabb – a jelenlétével reményt sugárzott.

2018.10.10 23:31:32

Tenisz IGLÓI-NAGY István

ALAPVONAL. Nem biztos, hogy mindenki tudja: a fogadási csalás gyanúját felvető esetek nagyjából háromnegyede teniszmeccsekhez kötődik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS