Tenisz: párospartnere és edzője is marad Babos Tímea mellett jövőre

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2019.11.27. 13:40
null
Babos a sajtó képviselőivel ütögetett (Fotó: Dömötör Csaba)
A Roland Garrost megnyerő és harmadik párosvilágbajnoki címét is begyűjtő soproni játékos budapesti sajtótájékoztatóján élményei mellett beszámolt a 2020-as év kezdetéről és terveiről.

Jó ezt leírni: Babos Tímea immáron háromszoros WTA-világbajnokként fogadta a sajtó képviselőit szerda reggel a Budai Tenisz Centrumban. A Nemzeti Sport és az Index olyan szerencsés volt, hogy egy-egy munkatársa percekig ütögethetett a legjobb magyar női teniszezővel, aki kellően kíméletes volt a háló túloldalán próbálkozókkal.

A párosvilágranglistán harmadik, egyéniben a 90. helyet elfoglaló soproni teniszezőt – akit a Mol már 12 éve támogat, amint erről büszkén beszélt a Mol-csoport kommunikációs igazgatója, Szollár Domokos – maximális támogatásáról biztosította Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, hozzátéve, hogy az április budapesti Fed-kupa-döntő és a felkészülés a tokiói olimpiára egyaránt kiemelt fontosságú.

Babos indulása az ötkarikás játékokon párosban nagyon valószínűnek tűnik, hiszen ehhez az első tíz között kell állnia a kvalifikációs időszak zárásánál a világranglistán, ám arról még nem döntött, kit választana maga mellé – Kristina Mladenovic francia, így nem lehet opció, egyébként a pillanatnyi forma és az emberi tulajdonságok nyomhatnak majd sokat a latban. Az egyéni szereplésre és a vegyes párosra is van esély, utóbbiban egyértelmű opció Fucsovics Márton, akivel adott esetben a Roland Garroson és Wimbledonban lépnének pályára „gyakorlásként”.

Ha már Mladenovic, 2016-tal szemben, amikor az olimpia jegyében honfitársa, Caroline Garcia lett a párja, a jövő évben Babos Tímea mellett marad, ezt gyakorlatilag már a sencseni döntő után, a padra leülve megbeszélték. Mint ahogy Michael Joyce, a neves amerikai edző sem „tágít” Babos szakmai stábjából, hamarosan ki is utazik hozzá a játékos Floridába és folytatják az egyébként jövő hétfőn kezdődő felkészülést. A párosban tavaly a Roland Garroson is diadalmaskodó honfitársunk az Australian Openen automatikusan főtáblás lesz egyesben, köszönhetően a tajvani 125-ös tornán elért elődöntőjének, a melbourne-i viadal előtt a jól bejáratott Sencsenben és az új adelaide-i viadalon indul majd el.

Kikapcsolódásként egyébként Tajvan után Budapestről rögvest Párizsba repült Babos Tímea, ahol legjobb barátnőjével, „Kiki”-vel Disneylandbe is ellátogattak és néhány napig élvezhették egymás társaságát. A karácsony szent Babos számára, úgyhogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is családja körében, Magyarországon tölti a szép ünnepet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik