MTI/NSO 2020.05.20 15:44 Frissítve: 2020.05.20 16:04

Tenisz: Babos Tímea már alig várja a hétvégi tornát

Péntektől vasárnapig rendezik meg a Nemzeti Edzésközpontban a Budapest-kupa teniszcsapatversenyt, amelyen a legjobb magyar profik vesznek részt. Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón – amelyet a járványhelyzet miatt a szabad ég alatt tartottak meg – Babos Tímea elmondta, hogy ugyan korainak tartja a versenyt a leállás után, de remek kezdeményezésről beszélt.

 

Babos csak hat hétre állt le (Fotó: Földi Imre)

Az ötletgazda Jancsó Miklós kifejtette, hogy elsősorban a szórakoztatás volt a cél, és örömmel látta, hogy mindenki az első hívó szóra igent mondott. Juhász Gábor, a Magyar Teniszszövetség főtitkára közölte, néhány héttel ezelőtt még nem gondolta volna, hogy lesz mód lebonyolítani egy csapatversenyt a Nemzeti Edzés Központban.

„Messze van még az újrakezdés, de legalább láthatnak a nézők meccseket” – tette hozzá a főtitkár.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta, hogy mind a három napon terjedelmes közvetítésre készülnek.

„Pénteken és vasárnap az összes meccset adjuk, míg szombaton az NB I-es futballmérkőzésig lesz tenisz. Az m4sport.hu internetes oldalunkon viszont valamennyi találkozót lehet követni” – jelentette ki Székely Dávid.

A női éljátékos, Babos Tímea úgy vélekedett, hogy a picit korai időzítés ellenére kiváló kezdeményezésről van szó.

„Hat hetet hagytam ki, és régen vegyes párosoztam, de már nagyon várom a meccseket” – mondta mosolyogva, és hasonló állásponton volt Balázs Attila is, a legjobb magyar férfi teniszező: „A Davis-kupa után kényszerpihenőn voltam, nem sokat edzettem, ezzel együtt örülök, hogy színt viszünk a saját életünkbe és a nézőkébe is.”

A mezőnyből Nagy Adrienn, Nagy Péter, Jani Réka és Marozsán Fábián is kiemelte, hogy élete első vegyes páros mérkőzésére készül.

A zárt kapuk mögött sorra kerülő csapatversenyen hat női és hat férfi teniszező lép pályára, a meccseket kizárólag a tévéképernyőn keresztül lehet követni. A Budapest-kupán – a Hopman-kupához hasonlóan – egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak, így 3:3-as állás esetén rövidítés dönt.

A 12 fős mezőnyben ott lesz a páros világbajnoki címvédő Babos Tímea, a junior US Open-bajnok Gálfi Dalma, a junior páros wimbledoni győztes Stollár Fanny, a junior páros Australian Open-bajnok Nagy Adrienn, a világranglista 31. helyén is megfordult Fucsovics Márton, a jelenleg 76-odikként őt is megelőző Balázs Attila, a junior Australian Open-bajnok Piros Zsombor és a Budapesten élő, korábban Roger Federert legyőző ukrán Szerhij Sztahovszkij is.

Az első két napon a csoportküzdelmekre, vasárnap a döntőre és a bronzmeccsre kerül sor. A küzdelmek minden nap 10 órakor kezdődnek.

A BUDAPEST-KUPA CSOPORTBEOSZTÁSA
Sárga csoport:

Nagy Adrienn, Balázs Attila
Gálfi Dalma, Piros Zsombor
Jani Réka, Marozsán Fábián
Kék csoport:
Stollár Fanny, Fucsovics Márton
Bondár Anna, Szerhij Sztahovszkij
Babos Tímea, Nagy Péter

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.