Tenisz: Babos Tímea egyesben is döntőbe jutott Marrákesben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 14:35
null
Babos Tímea eddig tökéletes hetet produkál Marrákesben (Fotó: AFP, archív)
Babos Tímea egyesben is döntőbe jutott a marrákesi salakpályás tenisztornán, miután az elődöntőben 6:4, 6:4-re legyőzte páros partnerét, a francia Kristina Mladenovicot.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosban már csütörtökön döntőbe jutott a marrákesi versenyen egymás oldalán, egyesben viszont csak egyikük vehette sikerrel az elődöntőt. Most csaptak össze harmadszor, a korábbi két alkalommal – 2011-ben és 2013-ban – Mladenovic nyert.

A világranglistás helyezésük alapján (59., illetve 86.) a francia számított esélyesebbnek, de az első szettben Babos erre rácáfolva 5:2-re elhúzott. Páros partnere ezután 5:4-re felzárkózott, sőt az egyenlítéshez is volt labdája, de nem élt vele, 6:4-gyel Timi került előnybe.

A második játszmában is brékelőnyt harcolt ki, de Mladenovic 1:3-ról 4:3-ra fordított. A lendületét ezután sikerült megtörni, Babos egyenlített, majd egy nagyszerű rövidítést követően újra elvette ellenfele adogatását.

A győzelemért szerválhatott, és bár 40:15-ről bréklabdához jutott Mladenovic, nem tudta kihasználni, a harmadik mérkőzéslabdát pedig már értékesítette Babos.

„A mai nap nagyon nehéz volt számomra, főleg mentálisan, érzelmileg. Nem könnyű egy jó barát ellen játszani, ráadásul a párostársam ellem – közölte honlapján Babos. – De azt gondolom, hogy jól kezeltem a szituációt. Nagyon boldog vagyok, hogy hosszú-hosszú idő után sikerül egy WTA-tornagyőzelemért játszani egyesben is."

A magyar játékos egyesben másodszor jutott döntőbe WTA-tornán – 2012 februárjában a román Alexandra Cadantut 6:4, 6:4-re legyőzte a monterreyi címmérkőzésen –, szombati ellenfele az ukrán a negyedik helyen kiemelt ukrán Elina Szvitolina (25.) lesz, akitől eddigi egyetlen találkozójukon kikapott 2013-ban Donyeckben.

A párosok fináléját még pénteken megrendezték, a Babos, Mladenovic kettős a Laura Siegemund, Marina Zanevszka német, ukrán duóval találkozott, és győztesen hagyta el a pályát. Arról a találkozóról ide kattintva olvashat bővebben!

WTA-TORNA, MARRÁKES (250 000 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Babos (magyar)–Mladenovic (francia) 6:4, 6:4
Szvitolina (ukrán, 4.)–Schmiedlová (szlovák, 7.) 6:0, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik