Tenisz: Babos már az első fordulóban kiesett Tiencsinben

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.11. 09:30
A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea három szettben kikapott az amerikai Alison Riskétől a Tiencsinben zajló WTA-torna első fordulójában.

Az első játszmában a felek 3:2-ig magabiztosan hozták adogatójátékaikat, ám Babos Tímea ekkor brékelte Riskét – ezután az amerikai némileg visszaesett, Babos viszont minimális hibával ütögetett, így 37 perc alatt 6:2-re meg is nyerte a szettet.

A második játszma nehézkesen indult Babos számára, hiszen Riskének kétszer is megvolt a lehetősége a brékelésre, ám Babos nem adta fel, visszakapaszkodott, és hozta az adogatását! Kettő-kettőnél azonban már nem sikerült a bravúr, az amerikai sima játékban brékelte Babost, ám nem örülhetett sokáig, a magyar teniszező azonnal visszabrékelt.

Babos újabb hibája a legrosszabbkor jött, 4:4-es állásnál elbukta szerváját, Riske pedig hozta sajátját, amivel 6:4-re megnyerte a második szettet.

Sajnos a mindent eldöntő harmadik játszma sem indult jól Babosnak, két adogatását is elveszítette, s ezzel Riske pillanatok alatt 3:0-s előnybe került. Noha a magyar teniszező mindent megtett, hogy visszaküzdje magát, nem sikerült a bravúr, így Riske három szettben legyőzte Babos Tímeát.

„Sajnos sosem teniszeztem igazán jól Kínában. Vuhanban nem jó mentalitással játszottam, majd Pekingben már jobban ment, de aztán nagyon idegesen kezdtem el játszani" – idézi a honlapja Babost, aki azt mondta: Tiencsinben másfél szetten át nagyon jól ment neki a játék, aztán elbizonytalanodott. – Az idei szezonban nem ez volt a jellemző, de most többször is nem úgy játszottam, hogy nyerjek, hanem az volt a célom, hogy ne kapjak ki. Túlságosan törekedtem a tökéletességre, minden elrontott ütést csalódásként éltem meg. Így nem is lehetett más a vége, csak a csalódás.”
A magyar teniszező a jövő héten Moszkvában szerepel.

„Szingapúr előtt szeretném jó hangulatban befejezni az egyéni szezonomat. Nem is az eredményre gondolok, hanem arra, hogy legalább mosolygósan zárjam az egyébként sikeres 2016-os évet” – fogalmazott a jövő vasárnap kezdődő WTA-világbajnokságra utalva, amelyen – akárcsak tavaly – párosban indulhat.

WTA-TORNA, TIENCSIN (426 750 dollár, kemény pálya)
EGYES, 1. FORDULÓ
Riske (amerikai)–Babos (magyar, 4.) 2:6, 6:4, 6:3
Arruabarrena (spanyol)–Liu Fang-csou (kínai) 6:4, 2:6, 6:4
Puig (Puerto Ricó-i, 5.)–Nara (japán) 6:3, 7:6
Oszaka (japán)–Svedova (kazah, 8.) 6:4, 6:2
Linette (lengyel)–Sztojanovics (szerb) 7:6, 6:0
Rogers (amerikai)–Vesznyina (orosz, 3.) 7:5, 4:6, 7:6
Han Hszin-jün (kínai)–Hszü Ji-fan (kínai) 4:6, 6:1, 6:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik