Tenisz: Babos nyert Pennetta ellen, egyesben is elődöntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 16:06
null
Babos Tímeának minden oka megvan az örömre (Fotó: <a href="http://babostimea.hu/" target="_blank">babostimea.hu</a>)
Babos Tímea 6:2, 5:7, 7:5-re legyőzte a harmadik helyen kiemelt Flavia Pennettát a marrákesi salakpályás tenisztornán, amelyen így egyesben is bejutott az elődöntőbe. Később párosban már az elődöntőt is sikerült megnyernie.

A két játékos első egymás elleni mérkőzését a nagy fordulatok jellemezték. Az első szettben a 2013-as US Openen elődöntőt játszó Pennetta 2:1-re vezetett, innen lett 6:2 Babosnak. A második játszmában az olasz 5:1-re elhúzott, majd Timi hiába egyenlített (5:5), a következő két játékot Pennetta nyerte meg.

A döntő szettben Babos 3:1-es előnyből 4:3-as hátrányba került, de egyenlített, majd egy bréknek köszönhetően kétórányi játék után a győzelemért szerválhatott (5:4). Ezzel a lehetőséggel nem élt, ám 6:5-nél az újabbal már igen, így készülhet az elődöntőre. Amelyben páros partnere, a francia Kristina Mladenovic lesz az ellenfele.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy újabb nagy csatában, egy korábbi top tízes, jelenlegi top harmincas játékos ellen sikerült nyerni! – olvasható Babos nyilatkozata a saját honlapján, a babostimea.hu-n. – Nehéz meccs volt. A tegnapitól eltérően fizikailag talán kevésbé, viszont mentálisan inkább... A döntő szettben sok lehetőségem volt brékelni, de sokáig nem sikerült. Amikor végre igen, akkor utána nem tudtam kiszerválni a meccset. Aztán az utolsó két gémben hiba nélkül, sok nyerővel tudtam játszani. Így végül sikerült megnyerni a meccset!”

Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosban bejutott a torna döntőjébe, miután két szettben, 7:5, 6:2-re legyőzte a Sandra Klemenschits, Tatjana Maria duót. A magyar, francia kettősnek csupán egy óra kellett a mérkőzés megnyeréséhez. Párosban ez volt a harmadik mérkőzésük, eddig még szettet sem veszítettek. A másik ágon az ukrán Olga Szavcsuk, Elina Szvitolina párost búcsúztatva a Laura Siegemund, Marina Zanevszka német, ukrán duó került még a torna döntőjébe.

„A döntő szettben sok lehetőségem volt brékelni, de sokáig nem sikerült. Amikor végre igen, akkor utána nem tudtam kiszerválni a meccset. Aztán az utolsó két gémben hiba nélkül, sok nyerővel tudtam játszani, így végül sikerült megnyerni a meccset” – olvasható Babos nyilatkozata a hivatalos honlapján.

WTA-TORNA, MARRÁKES (250 000 dollár, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Mladenovic (francia)–Arruabarrena-Vecino (spanyol) 6:4, 6:1
Babos (magyar)–Pennetta (olasz, 3.) 6:2, 5:7, 7:5
Szvitolina (ukrán, 4.)–Knapp (olasz) 6:0, 3:6, 6:3
Schmiedlová (szlovák, 7.)–Bacsinszky (svájci, 2.) 6:3, 3:6, 7:5
PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Klemenschits, Maria (osztrák, német) 7:5, 6:2

WTA-TORNA, PRÁGA (250 000 dollár, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Ka. Plísková (cseh, 1.)–Allertová (cseh) 6:2, 5:7, 6:1
Wickmayer (belga)–Kovinics (montenegrói) 2:6, 6:3, 6:3
Siniaková (cseh)–Strycová (cseh, 3.) 6:4, 6:2
Hradecká (cseh)–Koukalová (cseh) 7:5, 4:6, 7:5
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Ka. Plísková (cseh, 1.)–Wickmayer (belga)
Siniaková (cseh)–Hradecká (cseh)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik