Tenisz: Babos játszmát nyert Muguruza ellen, de kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.09. 02:04
null
Babos Tímea a második helyen végzett Monterreyben (Fotó: MTI)
Babos Tímea három játszmában kikapott a világranglista 3. helyén álló, első kiemelt spanyol Garbine Muguruzától a mexikói Monterreyben zajló, 250 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna magyar idő szerint hétfőre virradóra végződő döntőjében.

 

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea kezdésként hozta adogatását, és bár bréklabdái is voltak ellenfele első szervagémjében, nem sikerült élnie velük. Az ötödik gémig mindenki pontot csinált a saját adogatásából – a magyar játékos három bréklabdát hárított menet közben –, a hatodikban aztán megszakadt a sorminta: Babos fogadójátékot nyert!

A nagyon magabiztosan játszó Babos lendületből semmire nyerte a saját adogatását (5:2), majd 5:3-as vezetésénél fordulatos gém következett: előbb neki volt játszmalabdája, majd Muguruzának bréklabdája… A spanyol két könnyű ütést rontva újra „helyzetbe hozta” magyar riválisát, aki ezúttal élt is a lehetőséggel (6:3).

Álomszerűen kezdődött a második szett: Babos semmire vette el elbizonytalanodó ellenfele adogatását, majd magabiztosan hozta a sajátját (2:0). Muguruza szoros gémben szépített, majd egy ugyancsak szoros játékban, meglovagolva Babos megszaporodó ki nem kényszerített hibáit, a harmadik bréklabdát már érvényesítette (2:2).

Az új erőre kapó ellenfél magabiztosan, semmire nyerte adogatását, majd Baboson volt a sor, hogy újra jól szerválva, az alapvonalról remek, pontot érő tenyeresekkel megtörje a spanyol lendületét (3:3). Babos három gémlabdát hárítva eljutott bréklabdáig, de egy kiadós alapvonal-háború után Muguruza visszaszerezte az irányítást (3:4).

Egy-egy megnyert adogatójáték után Babos a szettben maradásért szervált, és bár 0:30 után néhány fantasztikus labdamenettel fordított, Muguruza is nagy küzdőnek bizonyult, és a második játszmalabdát értékesítette (4:6).

A döntő játszma öt megnyert adogatójátékkal indult – a nagyon összeszedetten teniszező Babos háromból kétszer nagyon megdolgoztatta spanyol ellenfelét a szerváiért –, aztán a hatodik gémben Muguruza megtörte Babost, ami kicsit kedvét is szegte az addig „minden ütést álló” magyar játékosnak, gyorsan 5:2-re alakult az állás.

Babos edzői segítséget kérve futott neki a folytatásnak, és bár kiváló adogatásokkal gyorsan faragott a hátrányból, a jól összpontosító Muguruza nem hagyta kiénekelni szájából a sajtot: saját szerváinál értékesítette az első mérkőzéslabdát – megnyerte a játszmát (3:6), vele a mérkőzést és a tornát.

„Annak örülök, hogy nagyon nagy meccset játszottam! Ott volt az esély a kezemben. De Muguruza régóta top tízes játékos, ez most is érződött. Nekem is több ilyen meccset kell játszanom, hogy jobban érezzem a ritmust. Az a nagy különbség a legjobbak és a többi játékos között, hogy azonnal ott volt a nyakamon, amint egy picit esett a játékom színvonala, vagy visszavettem és nem olyan sebességgel játszottam. Még több ilyen mérkőzésre van szükségem! De összességében nagyon boldog vagyok, jó hetet zártam, egyre jobban játszottam. A mai meccs is jó volt, el kell hinni, hogy ide tartozom. Menni kell tovább, elégedett vagyok a döntővel! Szuper lezárása volt a kemény pályás szezonnak” – idézte a magyar játékost a babostimea.hu.

WTA-TORNA, MONTERREY (250 000, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Muguruza (spanyol, 1.)–Babos (magyar, 4.) 3:6, 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik