Tenisz: Babos elbukta az egyes döntőt, párosban javított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.30. 12:55
null
Babos Tímea a cseh Andrea Hlavácková oldalán harmadszor nyert tornát (Fotó: Twitter)
A 2. helyen kiemelt Babos Tímea két játszmában (6:4, 6:4) vereséget szenvedett az ukrán Katerina Bondarenkótól a taskenti kemény pályás női tenisztorna döntőjében.

 

A magyar teniszező nagyszerű játékkal menetelt a fináléig, amelyben a világranglista 133. helyén álló Katerina Bondarenko várt rá. Az első játszmában sokáig fej fej mellett haladtak a felek, 3:3-nál azonban Babos két bréklabdával sem tudott élni, amikor pedig harmadszor is volt lehetősége ellenfele adogatójátékának elvételére, egy kétes pontot Bondarenkónak ítéltek.

Babos ezen annyira felhúzta magát, hogy elveszítette a gémet, majd nem sokkal később a játszmát is – a magyar hölgy érthetetlen hibákat vétett, így a torna során először elbukott egy szettet (6:4).

A második játszmában Babos mélyrepülése folytatódott, Bondarenko kétszer is brékelte ellenfelét, akit 3:0-s hátrányban edzője próbált meg magához téríteni. Thomas Drouet szavai segítettek Baboson, aki hatalmas adok-kapokba ment bele – egymás után négy játékban volt brék –, és bár némileg sikerült közelebb zárkózni az ukránhoz, 5:4-nél így is a meccsben maradásért kellett küzdenie a magyar játékosnak.

Babos mindent megtett, Bondarenko viszont az egész meccset keretbe foglalva nagyszerű ütésekkel behúzta a játékot, így kilenc év után nyert ismét WTA-tornát. A háromszoros WTA-tornagyőztes Babos két héten belül a második, idén a harmadik, összességében a hetedik döntőjét játszotta, a 32 ki nem kényszerített hiba azonban túl soknak bizonyult (6:4, 6:4).

„Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam...Természetesen fáj a szívem és szomorú vagyok. De a döntőt így is szép eredménynek tartom. Holnap már biztosan jobban érzem majd magam. Annak örülhetek, hogy újabb versenyt nyertünk párosban. Ez volt a célunk, amelyet sikerült teljesítenünk” – mondta Babos a mérkőzés után.

A magyar teniszező párosban javított, ugyanis a cseh Andrea Hlaváckovával két szettben legyőzte a Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova japán, grúz duót. Babos harmadszor nyert tornát Hlavácková oldalán.

WTA-TORNA, TASKENT (250 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Bondarenko (ukrán)–Babos (magyar, 2.) 6:4, 6:4

PÁROS, DÖNTŐ
Babos, Hlavácková (magyar, cseh, 1.)–Hibino, Kalasnyikova (japán, grúz, 2.) 7:5, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik