Tenisz: Babos simán nyert, párosban új partnerrel indul

Vágólapra másolva!
2015.10.13. 08:37
Babos Tímea könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését kedden a 426 ezer dollár (116.7 millió forint) összdíjazású tiencsini kemény pályás női tenisztornán.

A világranglistán 74. magyar játékos az első fordulóban 41 perc alatt csak egy gémet vesztett a 152. helyen álló orosz Alla Kudrjavceva ellen, és következő ellenfele a hetedik helyen kiemelt, címvédő amerikai Alison Riske (91.) lesz. alatt csak egy gémet vesztett a 152. helyen álló orosz Alla Kudrjavceva ellen, és következő ellenfele a hetedik helyen kiemelt, címvédő amerikai Alison Riske (91.) lesz.

Babos a nap folyamán párosban is pályára lép, de ezúttal nem a francia Kristina Mladenovic, hanem a lengyel Magda Linette oldalán. Első ellenfelük az orosz Irina Hromacseva és Kszenyija Likina lesz.

Babos és Mladenovic a világ egyik legjobb párosát alkotja, kvalifikálták magukat a két hét múlva kezdődő WTA-világbajnokságra, amelyen a világ nyolc legjobb női párosa vesz részt.

Az elmúlt öt hónap azonban nem alakult igazán fényesen. Májusban, a római premiertornán még úgy nyerte meg a trófeát a magyar, francia duó, hogy a fináléban 6:4, 6:3-ra győzte le a világ legjobb párosát, a svájci Martina Hingist és az indiai Sania Mirzát, Csakhogy azóta egyetlen viadalon nyertek kettőnél többször – Wimbledonban az elődöntőig jutottak –, trófeára pedig esélyük sem volt.

Igaz, Babos az egyéni karrierje érdekében bejelentette Wimbledon után, hogy kevesebbet párosozik majd „Kikivel”, ám az elmúlt hónapokban csupán arról volt szó, hogy többször is két külön városban versenyeztek, így értelemszerűen nem indultak párosban – most viszont mindketten Tiencsinben játszanak, a világbajnokságig pedig mindössze két hét van, így indokolt lehetett volna a nevezésük.

„Kristina úgy döntött, hogy nem szeretne itt párosozni, én viszont igen, úgyhogy így alakult…” – reagált szűkszavúan a Nemzeti Sport érdeklődésére Babos Tímea az üggyel kapcsolatban.

WTA-TORNA, TIENCSIN (426 750 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ
Babos (magyar)–Kudrjavceva (orosz) 6:0, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik