Tenisz: az Adria Tour újabb résztvevőjének lett pozitív a tesztje

Vágólapra másolva!
2020.06.23. 10:22
null
Troicki is karanténba vonult (Fotó: AFP)
Grigor Dimitrov és Borna Coric után hétfő este a szerb Viktor Troicki közölte, az ő tesztje is pozitív eredményt hozott, azaz elkapta a koronavírust a Novak Djokovics által szervezett Adria Tour múlt hét végi, zadari állomásán. Ráadásul a 34 éves teniszező mellett korábban felesége, valamint Djokovics erőnléti edzője, Marco Panichi és Dimitrov edzője, Christian Groh is pozitív eredménnyel záruló teszteredményt adott.

Vasárnap este rendezték volna az Adria Tour zadari állomásán a Novak Djokovics–Andrej Rubljov döntőt, ám a mérkőzés előtt Goran Ivanisevics közölte, a finálét nem rendezik meg, mert a szombaton még a tornán szereplő és addigra már monacói otthonában önkéntes izolációba vonuló Grigor Dimitrov koronavírustesztje pozitív eredményt hozott.

Hétfő délelőtt aztán a versenyen szintén pályára lépő Borna Coric jelentette be, hogy az ő tesztjének is pozitív lett az eredménye, ezért ő is karanténba vonult.

Hétfő este pedig a tornán szintén induló szerb Viktor Troicki közölte, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, ráadásul várandós feleségének tesztje is pozitív eredményt mutatott – számolt be róla a Reuters hírügynökség a szerb Telegraf című lapra hivatkozva.

„A feleségem pénteken végezte el a tesztet, én vasárnap, mindkettőnknek pozitív lett az eredménye. Szerencsére a lányunk nem kapta el a fertőzést” – idézte a Telegraf a 34 éves teniszezőt.

A szerb sportnapilap, a Szportszki Zsurnal ugyanakkor arról számolt be horvát egészségügyi források alapján, hogy Djokovics erőnléti edzője, Marco Panichi is elkapta a vírust, míg a bolgár Novinite hírügynökség arról ír, hogy Dimitrov edzője, Christian Groh is megfertőződött az Adria Touron.

Eközben a verseny szervezői azzal védekeznek, hogy ők a maguk részéről mindenben megfeleltek a helyi egészségügyi előírásoknak, betartották azokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik