Tenisz: Arn öt meccslabdát hárítva negyeddöntős, jöhet Sarapova

Vágólapra másolva!
2011.01.05. 04:19
null
Arn Gréta kemény meccsen nyert (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Arn Gréta elképesztően fordulatos, két és fél órás mérkőzésen 4:6, 7:5, 7:5-re győzött a svéd Sofia Arvidsson ellen, és bejutott az aucklandi WTA-torna negyeddöntőjébe. A négy közé jutásért magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra az első kiemelt Marija Sarapova lesz a magyar játékos ellenfele.

A világranglista 88. helyén álló Arn Gréta magyar idő szerint szerda hajnalban jóval nehezebb mérkőzést játszott, mint az első fordulóban Zuzana Ondrásková ellen (6:1, 6:0)

A svéd Sofia Arvidsson (53.) 6:4, 5:3-ra vezetett ellene és Arn szervájánál meccslabdákhoz jutott (összesen öthöz), azonban a magyar játékos hárította ezeket és megfordította a játszmát.

Sőt, a döntő felvonásban is brékelőnybe került (2:0), amelyet svéd ellenfele pillanatok alatt kiegyenlített. Ezután a felek 5:5-ig fej fej mellett haladtak, aztán Arn hozta a saját adogatását és meccslabdához jutott Arvidsson szervájánál, amelyet azonnal ki is használt.

Így végül 2 óra 31 perc küzdelem után 4:6, 7:5, 7:5-re győzött és bejutott a negyeddöntőbe, ahol a korábbi világelső (jelenleg 18.) Marija Sarapovával játszik majd.

„Óriási meccs volt hosszú labdamenetekkel. A szél nagyon zavarta a játékot, csak néhány olyan rövid időszak volt, amikor a labda arra ment, amerre az ember várta. Próbáltam azt játszani, amit az edzőmmel gyakoroltunk, de ez továbbra is csak többé-kevésbé sikerül. A meccslabdáknál szerencsém volt, az egyiket például egy méterről vágta a hálóba Arvidsson. Nem lesz pihenőnapom, ugyanis a szervezők már a csütörtöki programba beosztottak, azért így is nagy élmény lesz Sarapova ellen, telt ház előtt játszani” – mondta Arn a Nemzeti Sportnak a mérkőzés után.

WTA-TORNA, ASB CLASSIC, AUCKLAND (220 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ
Arn (magyar)–Arvidsson (svéd, 8.) 4:6, 7:5, 7:5
A TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Sarapova (orosz, 1.)–Vorácová (cseh) 6:3, 7:5
Görges (német, 4.)–Cornet (francia) 6:2, 6:4
K. Bondarenko (ukrán)–Keothavong (brit) 7:5, 6:3
Watson (brit)–Suárez Navarro (spanyol, 9.) 7:6, 6:1
Peng Su-aj (kínai)–Kuznyecova (orosz, 3.) 2:6, 6:4, 6:4
Halep (román)–Vesznyina (orosz, 7.) 2:6, 6:4, 4:0-nál Vesznyina feladta
Wickmayer (belga, 2.)–Lisicki (német) 6:2, 3:6, 6:2
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Sarapova (orosz, 1.)–Arn (magyar)
Görges (német, 4.)–K. Bondarenko (ukrán)
Watson (brit)–Peng Su-aj (kínai)
Halep (román)–Wickmayer (belga, 2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik