Tenisz: a vártnál tovább tart Andy Murray gyógyulása

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 10:34
null
Andy Murray legkorábban márciusban játszhat újra (Fotó: AFP)
A vártnál tovább tart a gyógyulása, ezért legkorábban márciusban teniszezik ismét a korábbi világelső Andy Murray.

 

A brit játékos múlt év eleji csípőműtétjét követően júniusban tért vissza az ATP-körversenyre, majd októberben megnyerte az antwerpeni tornát. Ezt követően a novemberi Davis-kupán egy mérkőzést még játszott, ám sérülés miatt nem tudta befejezni a versenyt.

Akkor úgy tűnt, ezt az évet egészségesen kezdi, ám az operációból adódó zúzódásai miatt előbb a Miamiba tervezett edzőtáborát, majd az ATP-kupa- és az Australian Open-szereplését is lemondta abban bízva, hogy februárban, Montpellier-ben ismét ütőt ragadhat.

„A csontsérülésem lassabban gyógyul, mint azt elsőre gondoltam, így sem a franciaországi versenyen, sem Rotterdamban nem tudok játszani februárban. Semmit nem szeretnék elsietni, hallgatni fogok a testemre és csak akkor lépek ismét pályára, ha eljön az ideje” – fogalmazott a 32 éves, háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Murray a BBC-nek.

A skót játékos a tavalyi ausztrál nyílt bajnokságon még azt mondta, folyamatos fájdalmai miatt visszavonul, de a második csípőműtétje után végül vissza tudott térni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik