Tenisz: A Laver-kupa segít abban, hogy jobb legyek – Cicipasz

KLEIN RON (Genf)KLEIN RON (Genf)
Vágólapra másolva!
2019.09.21. 08:06
null
Fotó: Getty Images
Sztefanosz Cicipasz állítja, a Laver-kupa segít neki abban, hogy jobb legyen, a közösségi médiás applikációkat pedig törölte a telefonjáról. A genfi eseményen beszélgettünk a görög teniszezővel.

 

– A legutóbbi három versenyéről győztes mérkőzés nélkül távozott. Milyen érzésekkel készül a Laver-kupa hetén?
– Az én történetemből is látszik, hogy a világranglista nem minden. Hetedik vagyok, mégsem érzem jól magam – felelte a Genfben zajló Laver-kupán Sztefanosz Cicipasz, aki az esti összecsapása előtt néhány órával válaszolt az újságírók kisebb csoportjának kérdéseire. A beszélgetésen a Nemzeti Sport is ott volt. – Nekem a legjobbkor jött ez az esemény, hiszen sokkal jobban élvezem, mint bármelyik tornát mostanság. Verseny közben nincs idő arra, hogy figyeljem Roger Federer vagy Rafa Nadal edzéseit, tanuljak tőlük, most viszont együtt készülünk, hasznos tapasztalatokat gyűjthetek a jövőre nézve. Hihetetlen, Roger milyen közvetlen és figyelmes mindenkivel, Rafa edzésmunkája pedig lenyűgöző.

– Milyen a kapcsolat ön és Alexander Zverev között? A német a US Openen arról beszélt, hogy az új generáció sokszor átlépi a határt a viselkedésével, példaként pedig önt említette.
– Minden rendben közöttünk. Megleptek a szavai, de elsősorban magamban kell keresnem a hibát. Tudom, hogy a pályán és azon kívül is sokat kell még fejlődnöm hozzáállásban, viselkedésben, a konfliktusok kezelésében. Nem vagyok én rossz ember, csak néha elveszítem a fejem, hibás döntéseket hozok... A Laver-kupa segít abban, hogy jobb és jobb legyek – reagált a 21 éves görög teniszező lapunk érdeklődésére.

– Egyik napról a másikra eltűnt a közösségi médiából, aztán bejelentette, hogy mostantól az ügynöke rakja ki a megállapodások miatt kötelező tartalmakat. Miért döntött így?
– Tényleg ez történt, két hete letöröltem az összes ilyen applikációt a telefonomról. Túl sokat foglalkoztam velük, túl sok felesleges információval, véleménnyel zavartam össze a gondolataimat. Az elmúlt hetekben úgy éreztem, kicsit kiégtem, nem tudtam olyan motiváltan pályára lépni, mint korábban. Frissességre van szükségem és nyugalomra, ehhez pedig nem árt, ha mondjuk nem twitterezek a repülőn, hanem pihenek vagy zenét hallgatok. Volt ráadásul néhány meggondolatlan bejegyzésem is, nem akartam további támadási felületet adni.

– Jó úton jár?
– Ez majd a szezon végén kiderül. A Laver-kupán is bizonyítani szeretném, hogy itt a helyem a legjobbak között. Utána pedig nagyon fontos versenyek következnek, remélem, tudok meccseket nyerni, mert elég durva, hogy az egyik edzés végén a televíziós interjúban a legutóbbi győzelmemről kérdeztek, és hirtelen nem jutott eszembe, melyik volt az.

– Ranglistapont nem jár a Laver-kupáért, mégis mindenki úgy küzd, mint egy Grand Slam-tornán. Mi a verseny titka?
– A Grand Slameken is feldobja az embert, ha a legjobbakkal gyakorolhat, Genfben pedig napok óta együtt edzünk, eszünk, mozgunk a városban. Egymást motiváljuk, és ha van a társaid között két olyan ember, mint Roger és Rafa, nem teheted meg, hogy nem adsz bele száz százalékot. Ők attól igazi bajnokok, hogy a rengeteg trófea ellenére továbbra is a győzelem a céljuk minden mérkőzésen.

Sztefanosz Cicipasz csupán a közösségi médiából tűnt el (Fotó: AFP)
Sztefanosz Cicipasz csupán a közösségi médiából tűnt el (Fotó: AFP)

TENISZ LAVER-KUPA
PÉNTEKI EREDMÉNYEK
Team Europe–Team World 3–1
Dominic Thiem (osztrák)–Denis Shapovalov (kanadai) 6:4, 5:7, 13–11
Fabio Fognini (olasz)–Jack Sock (amerikai) 1:6, 6:7
Sztefanosz Cicipasz (görög)–Taylor Fritz (amerikai) 6:2, 1:6, 10–7
Roger Federer, Alexander Zverev (svájci, német)–Denis Shapovalov, Jack Sock (kanadai, amerikai) 6:3, 7:5

A szombati program (Tv: Eurosport1)
13.00
Alexander Zverev (német)–John Isner (amerikai)
Roger Federer (svájci)–Nick Kyrgios (ausztrál)

19.00
Rafael Nadal (spanyol)–Milos Raonic (kanadai)
Rafael Nadal, Sztefanosz Cicipasz (spanyol, görög)–Nick Kyrgios, Jack Sock (ausztrál, amerikai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik